Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Dosya


Dosya

2016 yılının en çok kazanan yazarları



Gayet iyi
Toplam oy: 568

Edebiyat karın doyurmaz diyenler fena halde yanılıyor. Dünyaca ünlü iş hayatı dergisi Forbes her yıl, birçok farklı alanla birlikte ebebiyat dünyasının da çok kazanan yazarlarını da açıklıyor. Dünya çapında en çok kazanan yazarları geçtiğimiz ağustos ayında yazmıştık. Peki 2016 yılında, Türkiye'de en çok hangi yazarlar kazandı dersiniz? İşte 2016'nın en çok kazanan 10 yazarı:

 

1. Elif Şafak - 1.8 milyon TL

 

Elif Şafak yıllar içinde bu listede adını görmeye alıştığımız isimlerden biri. Son olarak Havva'nın Üç Kızı adlı romanı yayınlanan Elif Şafak 2016 yılında 1.8 milyon TL gelir elde etti.

 

 

2. Orhan Pamuk - 1.4 milyon TL

 

Listenin ikinci ismi Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk. Orhan Pamuk Türkiye'de olduğu kadar dünya genelinde de ciddi bir okur kitlesine sahip.

 

 

 

 

3. Kahraman Tazeoğlu - 1.3 milyon TL

 

Aşkla Kal, Mor, Vazgeçtim gibi kitaplarıyla tanınan Kahraman Tazeoğlu da 2016'nın en çok kazanan yazarları arasında yer alıyor.  Tazeoğlu'nun kitapları 2016 yılında 465 bin baskı adedine ulaştı.

 

 

 

4. Sinan Yağmur - 1.2 milyon TL

 

Tasavvuf konusunda kaleme aldığı kitaplarla tanınan Sinan Yağmur da 2016 yılında en çok kazanan yazarlar listesine girmeyi başardı.  Yağmur'un inceleme, araştırma ve biyografi türlerinde birçok eseri bulunuyor.

 

 

 

 

5. Ahmet Ümit - 1.1 milyon TL

 

Polisiye edebiyatımızın en sevilen kalemlerin olan Ahmet Ümit de adını bu tür listelerde sıkça duymaya alıştığımız bir isim. Son olarak Elveda Güzel Vatanım adlı romanıyla okurlarıyla buluşan Ahmet Ümit dünya çapında da sevilen bir yazar.

 

 

 

6. Ayşe Kulin - 928 bin TL

 

Geçtiğimiz günlerde Kanadı Kırık Kuşlar romanıyla okurlarıyla buluşan Ayşe Kulin 2016 yılında Türkiye'nin en çok kazanan 6. yazarı oldu. 

 

 

 

7. Ahmet Batman - 853 bin TL


Soğuk Kahve, Sabah Uykum, Korkma Kalbim gibi kitaplarıyla geniş bir okur kitlesine ulaşan Ahmet Batman'ın kitapları 2016 yılında yazara 853 bin TL gelir sağladı ve Batman'ı en çok kazanan yazarlar listesinde yedinci sıraya taşıdı.

 

 

8. İlber Ortaylı- 756 bin TL

 

Tarih konusundaki engin bilgisinin yanı sıra yaptığı yorumlarla da gündeme gelen İlber Ortaylı cehaletle mücadelesinde oldukça başarılı görünüyor. Ortaylı'nın kitapları 2016 yılında 240 bin adet basılmış ve yazara da 756 bin TL gelir sağlamış.

 

 

 

9. Soner Yalçın - 607,5 bin TL

 

Araştırmacı gazeteci kimliğiyle tanınan Soner Yalçın'ın birçok kurgu dışı kitabı da mevcut. Ayrıca belgesellere de imza atan yazar 2016 yılında 607,5 bin TL kazandı.

 

 

 

 

10. Azra Kohen - 572,4 bin TL

 

Fi-Pi-Çi üçlemesinin yanı sıra Aeden adlı romanıyla da tanıdığımız  Azra Kohen de 2016 yılında en çok kazanan 10 yazar arasında. Kohen son olarak başrollerinde Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür ve Berrak Tüzünataç'ın yer aldığı ve yazarın Fi adlı romanından uyarlanan internet dizisiyle gündeme gelmişti.

 

 

 

 

 


 

 

 

Kaynak: Hürriyet

 

 


Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Dosya Yazıları

Günlük yaşantıdaki kurallar çoğu zaman, yazılan eserler için de geçerlidir. Zorla gerçekleşen, kendine biçilen rolden fazlası istenen veya aşırıya kaçan her şey güzelliğini yitirir. Şair Eyyüp Akyüz, son kitabı Eskiden Buralar’da, adeta bu bilginin ışığında şiirlerini uzun tutmadan bitiriyor ve akılda kalan mısraları bize yadigâr kalıyor.

 

-Kimsin?

-Anneannemin torunuyum.

 

Divan Edebiyatı, sahibi meçhul bir kavram. Her halükârda 20. yüzyılın başında ortaya çıktığı konusunda bir tartışma yok. İskoçyalı oryantalist Elias John Wilkinson Gibb’in 1900 yılında yayınlanan Osmanlı Şiiri Tarihi kitabında bu kavrama hiç yer verilmez. Hepsi batılılaşma döneminde düşünülen isim alternatiflerinden biridir “Divan Edebiyatı”.

Arap coğrafyasında üretilen roman, öykü ve şiirler son yıllarda edebiyat gündeminde karşılık buluyor. Avrupa başta olmak üzere Batı’da düzenlenen büyük ve uluslararası kitap fuarlarındaki temsiliyetin güçlenmesi, en yeni eserlerin prestijli birçok ödüle değer görülmesinin bu ilgideki payı büyük elbette. Batı’nın doğuyu gördüğü “egzotik göz”le romantize edilemeyecek bir yükseliş bu.

Yirminci yüzyıl başlarında İngiltere genelinde Müslümanlara yönelik hasmane tavırlar öne çıkarken, İslam’ı seçenlerin sayısında da gözle görülür bir artış söz konusudur. İslam’la müşerref olan bu şahsiyetler, yeri geldiğinde İslam dünyasının savunucuları olarak da önemli faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.