Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Dosya


Dosya

Black Mirror izleyicilerini cezbedecek 5 kitap




Toplam oy: 858

Black Mirror, kısa zaman içerisinde "kült" mertebesine erişmeyi başaran dizilerden biri... İngiltere'de Channel 4 tarafından yayınlanan mini seri o kadar ilgi gördü ki, sonunda Netflix, Black Mirror'ı bünyesine dahil etti. Dizi sadece bilimkurgu meraklılarına değil, neredeyse her türün takipçilerine hitap ediyor. Hal böyle olunca biz de bu fenomene seyirci kalmadık elbette ve GQ dergisinin Black Mirror izleyicilerini cezbedecek kitaplar listesinden Türkçeye çevrilmiş olanları derledik:

 

1. Tufan Zamanı - Margaret Atwood

 

 

 

 

 

 

 

Distopik bir bilimkurgu Tufan Zamanı. Birçok türün insan eliyle yok edildiği, dünyanın başta ilaç endüstrisi olmak üzere büyük şirketler tarafından ele geçirildiği, yeni ilaçların durumdan habersiz insanlar üzerinde test edildiği, melez hayvan türlerinin ortalıkta cirit attığı bir dünya yaratıyor Margaret Atwood bu kitabıyla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2. Beni Asla Bırakma - Kazuo Ishiguro

 

 

 

 

 

 

 

Kazuo Ishiguro'nun Man Booker Ödülü'ne de aday gösterilen romanı Beni Asla Bırakma insanların olası organ ihtiyaçlarının giderilmesi için yaratılan klonlarının dünyasına götürüyor okurunu. Romanın 2010 yılında sinemaya aktarıldığını da belirtmeden geçmeyelim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Hayvanlılar Şehri - Lauren Beukes

 

 

 

 

 

 

Kayıp eşyaları bulmak gibi özel bir güce sahip olan Zinzi yaşlı bir kadının ölü bulunmasıyla esasen hiç sevmediği bir işe bulaşır: Kayıp insanları bulmak. Kitabın ismi ise insanların kötü bir şey yaptıklarında bir hayvanla eşleştirilip bu şekilde cezalandırılması yönteminden geliyor. Zinzi'nin hayvanı ise sırtından inmek bilmeyen bir tembel hayvan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Rüyanın Öte Yakası - Ursula K. Le Guin

 

 

 

Gördüğü rüyalarla dünyayı değiştirme yetisine sahip olan George Orr için hayat sanıldığı kadar da basit değildir. Zira rüyaları üzerinde bir kontrolü olmaması her sabah farklı bir dünyaya uyanmasına yol açar. Üstelik bu değişiklikleri ondan başka fark eden de yok gibidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5. Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu -

Haruki Murakami

 

 

 

 

 

 

 

Gölgesini kaybeden, kafataslarından eski rüyaları okuyan bir adam ve dünyanın sonu gelmeden önce yaşayacak sadece birkaç saati kalmış bir kahraman. Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu Haruki Murakami'den bilimkurguyu masalsı bir dünyanın içinde var eden, Kafkaesk bir psikolojik gerilime göz kırpan bir roman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EK

 

 


 

 

 

Kaynak: GQ

 

 

 


 

 

 

Televizyon // Ekrana çok yakından bakma

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Dosya Yazıları

Günlük yaşantıdaki kurallar çoğu zaman, yazılan eserler için de geçerlidir. Zorla gerçekleşen, kendine biçilen rolden fazlası istenen veya aşırıya kaçan her şey güzelliğini yitirir. Şair Eyyüp Akyüz, son kitabı Eskiden Buralar’da, adeta bu bilginin ışığında şiirlerini uzun tutmadan bitiriyor ve akılda kalan mısraları bize yadigâr kalıyor.

 

-Kimsin?

-Anneannemin torunuyum.

 

Divan Edebiyatı, sahibi meçhul bir kavram. Her halükârda 20. yüzyılın başında ortaya çıktığı konusunda bir tartışma yok. İskoçyalı oryantalist Elias John Wilkinson Gibb’in 1900 yılında yayınlanan Osmanlı Şiiri Tarihi kitabında bu kavrama hiç yer verilmez. Hepsi batılılaşma döneminde düşünülen isim alternatiflerinden biridir “Divan Edebiyatı”.

Arap coğrafyasında üretilen roman, öykü ve şiirler son yıllarda edebiyat gündeminde karşılık buluyor. Avrupa başta olmak üzere Batı’da düzenlenen büyük ve uluslararası kitap fuarlarındaki temsiliyetin güçlenmesi, en yeni eserlerin prestijli birçok ödüle değer görülmesinin bu ilgideki payı büyük elbette. Batı’nın doğuyu gördüğü “egzotik göz”le romantize edilemeyecek bir yükseliş bu.

Yirminci yüzyıl başlarında İngiltere genelinde Müslümanlara yönelik hasmane tavırlar öne çıkarken, İslam’ı seçenlerin sayısında da gözle görülür bir artış söz konusudur. İslam’la müşerref olan bu şahsiyetler, yeri geldiğinde İslam dünyasının savunucuları olarak da önemli faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.