Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Dosya


Dosya

Dünyanın en ilginç kütüphanelerinin illüstrasyonları



İyi
Toplam oy: 155

Renkleri ve desenleri kendine özgü bir şekilde kullanan illüstratör Jane Mount’un Bibliophile: An Illustrated Miscellany adlı yapıtı, kitaplara sevdalı olanlar için bulunmaz bir nimet. Mount bu kitabında, önemli edebi şahsiyetleri, edebiyat mabedlerini, kısacası edebiyatla ilgili heyecan verici her şeyi kendi çizgileriyle sayfalara taşıyor.


Kitaptaki en ilgi çekici bölümlerden birinde Jane Mount, kendisine göre dünyanın en dikkat çekici 18 kütüphanesini seçerek onları illüstrasyonlarla taçlandırıyor.

 
Seçtiği Üniversiteler arasında, Hindistan’da 1904 yılında kurulan Rampur Raza Kütüphanesi de var, Meksika’daki geleneksel resim geleneğinden beslenen ön cephesiyle hemen ilgiyi üzerine çeken Biblioteca Central de.


Mimarisiyle hemen farkını belli edenler arasında, Güney Kore Sejong’daki Ulusal Kütüphane’nin yanı sıra, San Diego California’daki Geisel Kütüphanesi gibi pek çok özgün örnek yer alıyor. Almanya Cottbus'taki Brandenburger Teknoloji Üniversitesi’nin dış yüzeyi harflerle örülü muhteşem medya merkezi ise pek azımızın bildiği o saklı hazinelerden biri.


İşte Jane Mount’un renklerinden nasibini alan o 18 üniversitenin illüstrasyonları...

 

 

 

Biblioteca Central, Universidad Nacional Autónoma De México - Meksika

 

 

 

 

 

 

Informations-, Kommunikations-Und Medienzentrum,

Brandenburgische Technische Universität - Almanya

 

 

 

 

National Library of Korea, Sejong - Güney Kore

 

 

 

 

 

Peckham Library - Birleşik Krallık

 

 

 

 

 

Kanazawa Umimirai Library - Japonya

 

 

 

 

 

Liyuan Library - Çin

 

 

 

 

 

Library of Parliament - Kanada

 

 

 

 

 

 

Atlanta Fulton Public Library -  ABD

 

 

 

 

 

 

The Rampur Raza Library - Hindistan

 

 

 

 

 

 

Seattle Central Library - ABD

 

 

 

 

 

 

Stephen A. Schwarzman Building, The New York Public Library - ABD

 

 

 

 

 

 

 

Det Kongelige Bibliotek - Danimarka

 

 

 

 

 

 

 

Biblioteca Sandro Penna - İtalya

 

 

 

 

 

 

 

Beinecke Rare Book & Manuscript Library, Yale University - ABD

 

 

 

 

 

 

 

Geisel Library, University of California San Diego - ABD

 

 

 

 

 

 

Vennesla Bibliotek Og Kulturhus - Norveç

 

 

 

 

 

 

The Radcliffe Camera, Bodleian Library, Oxford University - Birleşik Krallık

 

 

 

 

 

 

The Surrey City Centre Library - Kanada

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Kaynak: Lithub

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Dosya Yazıları

Günlük yaşantıdaki kurallar çoğu zaman, yazılan eserler için de geçerlidir. Zorla gerçekleşen, kendine biçilen rolden fazlası istenen veya aşırıya kaçan her şey güzelliğini yitirir. Şair Eyyüp Akyüz, son kitabı Eskiden Buralar’da, adeta bu bilginin ışığında şiirlerini uzun tutmadan bitiriyor ve akılda kalan mısraları bize yadigâr kalıyor.

 

-Kimsin?

-Anneannemin torunuyum.

 

Divan Edebiyatı, sahibi meçhul bir kavram. Her halükârda 20. yüzyılın başında ortaya çıktığı konusunda bir tartışma yok. İskoçyalı oryantalist Elias John Wilkinson Gibb’in 1900 yılında yayınlanan Osmanlı Şiiri Tarihi kitabında bu kavrama hiç yer verilmez. Hepsi batılılaşma döneminde düşünülen isim alternatiflerinden biridir “Divan Edebiyatı”.

Arap coğrafyasında üretilen roman, öykü ve şiirler son yıllarda edebiyat gündeminde karşılık buluyor. Avrupa başta olmak üzere Batı’da düzenlenen büyük ve uluslararası kitap fuarlarındaki temsiliyetin güçlenmesi, en yeni eserlerin prestijli birçok ödüle değer görülmesinin bu ilgideki payı büyük elbette. Batı’nın doğuyu gördüğü “egzotik göz”le romantize edilemeyecek bir yükseliş bu.

Yirminci yüzyıl başlarında İngiltere genelinde Müslümanlara yönelik hasmane tavırlar öne çıkarken, İslam’ı seçenlerin sayısında da gözle görülür bir artış söz konusudur. İslam’la müşerref olan bu şahsiyetler, yeri geldiğinde İslam dünyasının savunucuları olarak da önemli faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.