Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

14. IDEFIX Sanal Kitap Fuarı'nın ardından...



Toplam oy: 846

"Türkiye’nin online kitabevi" idefix.com, 21 Kasım-30 Aralık tarihleri arasında geleneksel kitap fuarının 14’üncüsünü düzenledi.

 

Yapılan açıklamaya göre, okurların satın aldığı kitapların sayısı, üst üste konulduğunda Everest Zirvesi’ni aşacak seviyeye ulaşmış... Hedeflenen 6 milyon ziyaretçi sayısına ulaşan fuar, böylesi özellikleriyle, bazı önemli tespitlerin yapılmasına da imkan veriyor.

 

 

Kadınlar daha çok okuyor!


Sanal Kitap Fuarı'nın ardından ortaya çıkan tabloda, kadınların -yaklaşık yüzde 2'lik bir farkla- kitaplara daha çok ilgi gösterdikleri görülüyor. Sırasıyla kadın kitap severlerin daha çok kitap aldığı şehirler de İzmir, Düzce, Aydın, Çanakkale ve Erzurum olmuş. Fuar süresince, yurt dışından da beklenenin üzerinde sipariş verilmiş. İngiltere, Fransa, Almanya, ABD ve Belçika yurt dışından en çok sipariş veren ülkeler olurken; yurt içi sipariş birinciliğini ise İstanbul yakalamış.

Fuarda en çok ilgi gören kitaplar listesinde ise birincilik, Yuval Noah Harari'nin Hayvanlardan Tanrılara Sapiens isimli çalışmasına ait... Sapiens kitabını, yine aynı yazarın bir diğer kitabı olan Homo Deus izliyor; Aeden, Bülbülü Öldürmek ve Harry Potter ve Lanetli Çocuk da en çok ilgi gören diğer kitaplar... Listeler halinde bakacak olursak, ortaya çıkan tablo şöyle:

 

 

Sanal Kitap Fuarı’nın En’leri:


Sanal Fuarın En Çok Okunan Yazarları

 

Stefan Zweig
Yuval Noah Harari
Sabahattin Ali
Emrah Serbes
Hasan Ali Toptaş



Sanal Fuarın En Çok İlgi Gören Kategorileri


Dünya Roman
Türkiye Roman
Çocuk Öykü/Hikaye
Dünya Tarihi
Felsefe Bilimi

 


En Çok İlgi Gören  “Çocuk Kitapları”


Küçük Prens
Küçük Kara Balık
Dedemin Bakkalı
Çocuk Kalbi
Haritada Kaybolmak

 

 

En Çok İlgi Gören E-Kitaplar


Hayvanlardan Tanrılara - Sapiens
Bir Nefeste Dünya Tarihi
Körlük
Kürk Mantolu Madonna
1984

 

 

En Çok Hediye Edilen Kitaplar


Kürk Mantolu Madonna
Hayvanlardan Tanrılara - Sapiens
Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi
Müptezeller
Küçük Prens

 

 

 


Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.