Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Bireysel yayıncılık nam salmaya devam ediyor!



Toplam oy: 655

Amerika'nın en etkin ve saygın eleştirmenlerinin arasında gösterilen, New York Times'da yaklaşık 30 senedir kitap eleştirileri yapan Michiko Kakutani, 2012'de en çok beğendiği kitapları açıkladı! Herkesi çok şaşırtan ise, Kakutani'nin keskin gözlerine takılanlardan birinin, bireysel yayıncılık aracıyla basılmış Alan Sepinwall'un The Revolution was Televised adlı kitabı olması.

 

 

 

 

 

 

 

Aman vermeyen bir eleştirmen olarak ün kazanmış, zamanında Jonathan Franzen'i bile yerin dibine sokmuş Kakutani'nin, özellikle bu sene içinde büyük yayıncıların kapısından dönen yazarların kendi kitaplarını basması fenomenine bu şekilde dikkat çekmesi, bireysel yayıncılık adına umut verici bir gelişme olarak gözüküyor.


 

 

 

 

Kitabın yazarı Sepinwall'un popüler blogunu takip eden Kakutani, eleştirisinde kitap için 'merak uyandıran ve zekice' tabirlerini kullanmış. Birçok dergi-gazete editöründen, bireysel yayıncılıkla basılmış kitapları eleştiri listesine almadıkları cevabını alan Sepinwall ise, kitabının büyük eleştirmen Kakutani tarafından '2012 listesi'ne alınmasına ve özellikle Kakutani'nin kendi blogunu takip etmesine, herkes gibi çok şaşırmış.


 

 

 

Ünlü eleştirmenin listesindeki Dave Eggers, Michael Chabon gibi büyük isimlerin kitaplarının yanında parlayan The Revolution was Televised, yayıncılar tarafından geri çevrilmiş ve en sonunda Sepinwall kitabını kendi yayımlamaya karar vermiş. Günümüzün en iyi televizyon eleştirmenlerinin arasında gösterilen Sepinwall'un kitabı, The Wire ve The Sopranos gibi dram dizilerinin analizini yapıyor. Bu yapımların yaratıcılarıyla gerçekleştirilen söyleşilerin de olduğu kitap, şu anda Amazon.com'un 'televizyon' listesinde bir numaraya yerleşmiş durumda.


 

 

 

2012 senesinde bireysel yayıncılığın hız kazanmasıyla beraber duyduğumuz başarı hikayelerinden biri de, Amanda Hocking'inki idi. Yayıncılar tarafından defalarca geri çevrilen romanı Yükselti'yi Amazon'da parça yüklemeye başlayan Hocking, fiyatı oldukça düşük tutmuş, bu yıla dek bir buçuk milyon kopya satarak, 3 milyon dolara yakın para kazanmış ve nihayetinde bir yayıneviyle anlaşmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DA

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.