Cumhuriyet Gazetesi'nde bugün bir haber çıktı: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kultur-sanat/108651/_Aciklanmamasi_sk...

Bu haberdeki şu bölüm ilginç:

Yazar Güray Süngü sosyal medyada “Kültür Bakanlığı bana romanım için 15 bin lira ödeyecek. Çok mutluyum. Sonunda bizim ülkemizde de böyle şeylerin olduğunu görmek güzel” açıklaması yaparken, şair Furkan Çalışkan da “beni de listeye ekleyin” diyerek destek alanlar arasında olduğunu duyurdu.

Bu isimlere, “Benim de deneme kitabım destek aldı. Sakladığım bir şey yok. Destek alan yazarların da birçoğunu biliyorum” açıklamasıyla yazar Mustafa Akar katıldı.

Açıklama yapan Furkan Çalışkan’ın muhafazakâr eğilimli edebiyat dergisi İtibar’ın yazı işleri müdürü olması, Akar ile Süngü’nün ayrı derginin yayın kurulunda yer alması ve Ertuğrul’un da derginin yazarları arasında olması dikkat çekti.

Bu dört yazarın, Ağustos 2013’te Times gazetesinde yayımlanan “Bizde çok adam bulunur” ilanında da adları bulunuyordu. İlan, pek çok yabancı ismin, Gezi Direnişi sırasında hükümetin tavrını eleştiren, yine Times’taki ilanlarına karşı yayımlanmıştı.

60%
40%