Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Çünkü sanatçılar da futbol oynayabilir!


Zayıf
Toplam oy: 1171

Romanlara konu olabilecek bir öykü bu aslında… 2009 yılında Almanya’dan gelen bir telefonla Türkiye’nin en entelektüel futbol takımı kuruldu! Yazdıklarını ve yaptıklarını takip ederek hayal dünyamıza kattığımız, hayranlık beslediğimiz yazar ve sanatçılar, bir akşam için de olsa yükü ağır düşüncelerden kurtulup yeşil sahada top koşturmaya başladı böylece…

 

Peki bu takımda kimler var? Ayazma Takımı, Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin, rock’çı Hayko Cepkin, sinemacı ve “Hatırla Sevgili”, “Gönülçelen” gibi dizilerin başrol oyuncusu Cansel Elçin, karikatürist ve komedyen Alpay Erdem, yazar ve senarist Doğu Yücel, Behçat Ç. dizisinin senaristi edebiyatçı Emrah Serbes, karikatürist ve senarist Ender Özkahraman, sinemacı Hüseyin Karabey, tiyatrocu Serkan Öz, edebiyatçı Barış Bıçakçı ve Can Yayınları’nın Genel Müdürü Can Öz gibi  isimlerden oluşuyor.

 

AYAZMA Futbol Takımı, bu oluşumu merak edenler için kendini şu sözlerle tanımlıyor: “Batı’nın zoruyla kurulan; futbol sanat ve edebiyatı karıştıran, “Almanlar kaybedince kaybetmiş sayılırız” deyip kazanmaya değil eğlenmeye oynayan; masada kazanıp, sahada kaybeden; yenile yenile Samuel Beckett olmayı öğrenen ama hiç bırakmayan, velhasıl yazar mı yazar, çizer mi çizer, oynar mı oynarlar. Almanya bahanedir, Alsas Loren’i geri alıncaya dek futbol topunun peşinden gideceklerdir. Ne de olsa futbol, 11’erden iki takımın oynadığı, sonunda yazarların hüzünlendiği bir oyundur.”

 

Edebiyatçı, müzisyen, karikatürist, tiyatrocu ve sinemacılardan oluşan bu ilginç kimyanın futbol ortak paydasında buluşmalarına neden olan Almanya davetine 2009 ve 2010 yıllarında üst üste iki kez iştirak etti AYAZMA... Aradan geçen bir yıllık süreçte 2010-2011 sezonunu Gazoz Ligi’nde keyifli mücadelelerine devam ederek futboldan ve birbirlerinden kopmayan oyuncular, bu esnada Dünya Kadınlar Günü’nde 15 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı’yla da bir maç yaptılar.

 

Şimdi yeniden davet zamanı… Ama bu sefer, bu davet AYAZMA’dan! Alman Yazarlar Takımı AUTONAMA’yla 6 Ekim Perşembe günü yapılacak ve bu sefer ev sahibi olacağımız maça bu oyundan keyif alan herkes davet ediliyor. Davet üzerine İstanbul’a gelip kalan zamanı çeşitli okullarda yapılacak okumalarla değerlendirecek olan Alman yazarlar, bu kısa ziyareti spor ve kültür etkinlikleriyle taçlandıracak. İki takımın karşılaşmasını izlemek için gelenler arasında Der Spiegel gibi önemli Alman bası kuruluşları da yer alıyor.

 


AYAZMA-AUTONAMA MAÇI

Yer: Beylerbeyi 75. Yıl Stadı

Tarih: 6 Ekim 2011, Perşembe

Saat: 15.30-17.00

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.