Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Diyarbakır'daki Birlik Lisesi'nden mesaj var!



Toplam oy: 923

Diyarbakır'daki Birlik Lisesi, kütüphane kurmak için destek bekliyor. Öğrenci ve öğretmenler, okullarında eksik olan kitapları edinip, bir okul kütüphanesi kurmayı hedefliyorlar.

Öğrencilerin kişisel gelişimleri ve edebiyat zevklerinin gelişmesi için kitaplara ihtiyaç duyduklarını söyleyen Birlik Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yasemin Yağmur, kitap göndermek isteyenlere çağrıda bulunuyor:


"Buralara gelmeyen ve de görmeyen bilmez buraların sıkıntısını... Gençlerimiz bizim için - benim için - çok ama çok değerli... Lütfen bu değere siz de göndereceğiniz kitaplarla destek verin. Uzaklarda bir yerlerde de olsa onları önemseyen, onlara değer veren ve onların okumasını isteyen birilerinin olduğunu onlar da hissetsinler...

 

 

Kütüphanede bulunmayan bazı yazar ve şairler:





Ataol Behramoğlu


Melih Cevdet Anday


Attila İlhan


Cahit Sıtkı Tarancı


Orhan Veli Kanık


Cemal Süreyya


Özdemir Asaf


Ömer Hayyam


Can Yücel

Behçet Necatigil

Anton Çehov


Oğuz Atay


Osman Şahin


Sabahattin Ali


Sait Faik Abasıyanık


Buket Uzuner


Ernest Hemingway


Tarık Buğra


Kemal Bilbaşar


Kemal Tahir


Vedat Türkali


Peyami Safa

 

 

 

Adres: Sivil Hava Alanı Yolu, Bağlar Birlik Lisesi, Bağlar/Diyarbakır

 

 

Yasemin Yağmur: 0505 727 95 16

Yorumlar

Yorum Gönder


"Devesiyle birlikte çölde yürümekte olan bir bedevi, , susuzluktan dudakları kurumuş bir adama rastlar. Adam bedeviyi görünce su ister.Bizim bedevi de devesinden iner ve adama su verir. Suyu içen adam birden bedeviyi iterek deveye atladığı gibi kaçmaya başlar.
Bedevi arkasından bağırır:
-Tamam, deveyi al git ama sakın bu olayı da kimseye anlatma!”
Bu isteği tuhaf bulan hırsız biraz duraklayıp, nedenini sorar:
“Eğer anlatırsan, der bedevi, bu her yere yayılır ve insanlar bir daha çölde gerçekten muhtaç birini görünce yardım etmezler.” "
Kötülüklerin yayılmaması ve iyiliğin dünyaya hakim olması temennisiyle...

41%
59%

Öncelikle sitedeki haberimize ilgi gösteren ve okuyan hatta kendi özel paylaşım alanlarında haberimizi yayınlayan arkadaşlara teşekkürler.
Yayınlanan yazımızda da dediğimiz gibi "buralara gelmeyen bilmez buraların sıkıntısını,kederli yüzünü,imkansızlıklar içindeki çırpınışlarını..." Zira benim de hayatımda çok çok yeni bir şehir Diyarbakır ve emin olun ben de bilmezdim,şayet görmeseydim bu kederli simaları anlayamazdım çaresizliğin şiddetini! Belki de bazı arkadaşlarımız gibi duyduğum bir kaç kişinin cümlesiyle yargılar ve bu yargılardan -kendimce- ve istediğim yönde bir yargı oluştururdum! Ama ben burdayım,görüyor ve yaşıyorum...
Sizlerin desteğine ihtiyacımız var burda! Göndereceğiniz bir kitap bile emin olun bizim için bir umut olacak. Yalnız olmadığımızı , bizden uzakta da olsa bizleri önemseyen birilerinin olduğunu bileceğiz.
bu çağrımıza siz de destek verin.

39%
61%

Ben bu tür taleplere eskiden cevap vermeye çalışıyordum ta ki kuzenim doğuda ilkokul öğretmenliğine başlayana ve oradaki insanların psikolojisi hakkında bilgilenene kadar.Türkçe kitapları kışın ısınmak için kullanıyorlarmış!Bu insanlar Türkçe konuşanlardan ve kendi anadillerine kayıtsız olanlardan nefret ediyorlar.Aramıza bu nefreti kim soktu bilmiyorum ama gittikçe büyüdüğünü üzüntüyle görüyor ve onlara Türkçe kitap göndermeyi reddediyorum.Arapça veya İngilizce ye nasıl bir psikolojiyle yaklaşırlar bilmiyorum.Bir an önce beyinlerini ve sözcük hazinelerini geliştirmeliler.

37%
63%

Herkes büyük meblağlarda yardım yapamayabilir ama idefix belli bir paket hazırlasa biz alsak sonra hepsi birlikte yollansa, hem daha çok kişi yardım edebilmiş olur hem de taşıma maliyetleri de düşürülmüş olur diye düşünüyorum.

26%
74%

Bu haberi bloglarimizda, twitter ve facebook gibi sosyal paylasim sitelerinde paylasirsak eger Yasemin ögretmenin sesini daha cok kisiye duyurabiliriz.

43%
57%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.