Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

E-kitabın dördüncü ay raporu



Toplam oy: 778

 

Türkiye’yi ilk kez e-kitap ile buluşturan Idefix.com, Can Yayınları’na ait 40 eserin daha e-kitap olarak sunulmasıyla e-kitap arşivini genişletti. Türkiye’de sadece dört aydır satılmakta olan e-kitapların Idefix’in toplam kitap satışlarındaki payını ise her geçen gün daha da artırdığı görülüyor. Son dört aylık satış raporlarına göre Arman Kırım’in “Yeni Girişimcilik” kitabı en çok satan e-kitap olurken, Erhan Afyoncu da toplam beş kitabıyla e-kitap kategorisindeki en çok satan yazar oldu.

HEDEF İKİ BİN

Türkiye’nin en büyük online kitapçısı Idefix.com’un e-kitap arşivi hızla büyümeye devam ediyor. Can Yayinları’na ait 40 eserin e-kitap olarak hazır hale gelmesiyle birlikte Idefix.com’daki e-kitap sayısı 500’e yaklaşmış oldu. Bu 40 yeni e-kitapla Can Yayinları’nın toplam e-kitap sayısı da 61’i buldu. e-Kitap pazarina büyük önem veren Can Yayınları, bundan böyle her ay en az beş eserini e-kitap olarak da okuyucularla buluşturmayı hedefliyor. Idefix.com, Can Yayinları’nin yanı sıra aralarında Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları, Epsilon Yayınevi,Turkuvaz ve Altıkırkbeş’in de bulundugu e-kitap yayınevi sayısını 2011’e kadar 57’den 150’ye çıkarmayı ve 472 olan kitap sayısını 2.000’e yükseltmeyi hedefliyor. e-Kitap formatında satışa sunulacak 2.000 kitabın yaklaşık 1.250 farklı yazara ait olmasi bekleniyor.

Türkçe e-kitaba Anadolu ve Avrupa’dan büyük ilgi

e-Kitap kategorisi altında sunulan eserlerin satış adetlerinin basılı kitaplara göre her ay belirgin bir şekilde arttığı görülüyor. İlk defa 15 Nisan’da satışa sunulan e-kitaplar, sadece dört ay içinde toplam satışlardan %4,11 gibi önemli bir pay almayı başardı. En çok Istanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Kocaeli ve Gaziantep illerindeki okuyucularin e-kitap satın aldığı görülürken, yurtdışında yaşayan okuyucuların da toplam e-kitap satışları içinde önemli bir paya sahip oldukları anlaşılıyor. Diğer taraftan satış raporları aralarında Aksaray, Bartin, Erzincan, Giresun ve Trabzon’un da bulunduğu 18 ilde henüz bir e-kitap satışı olmadığını gösteriyor.

Son dört ayin en çok satan e-kitaplari belli oldu

Kişisel gelişimden ekonomiye, edebiyattan tarihe geniş bir kitap arşivinin oluşmaya başladığı Idefix.com e-kitap kategorisinin son dört aylik satış rakamlarına göre en çok satan kitabı ise, Arman Kırım’ın “Yeni Girişimcilik” adlı kitabı oldu. Sadece e-kitap olarak piyasaya sürülen “Yeni Girişimcilik”i, Vahdettin Engin’in “Pazarlık”, Erhan Afyoncu’nun “Yavuz’un Küpesi” ve Sibel K. Türker’in “Benim Bütün Günahlarım” adlı kitapları takip ediyor.

En çok satan 10 e-kitap listesinde, şu anda arşivin en yüksek fiyatlı eseri olan Nicolae Jorga’nın beş ciltlik “Osmanlı İmparatorluğu Tarihi” seti (45 TL) ile en düşük fiyatlı eseri olan Ruşen Eşref’in “Mustafa Kemal Çanakkale'yi Anlatıyor” adli eserinin (2,50 TL) de bulunduğu dikkat çekiyor.

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.