Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Edebiyat dergiciliğinde yepyeni bir soluk: Sabit Fikir



Toplam oy: 1400

Bir yıldan uzun bir süredir yayında olan güncel edebiyat sitesi sabitfikir.com; önümüzdeki günlerde basılı bir yayın olmaya hazırlanıyor!

 

 

Türkiye’nin en büyük kültür ürünleri sitesi İdefix’in yaklaşık iki yıl önce hayata geçirdiği sabitfikir.com, artık basılı olarak da okunabilecek.

 

İdefix üyelerinin siparişleriyle birlikte ücretsiz olarak gönderilecek olan Sabit Fikir, yayın hayatına sıcak konularla giriş yapıyor.

 

 
Ticari seçim mi, sansür mü?

 

İlk sayısını önümüzdeki günlerde yayınlayacak olan Sabit Fikir, geçen haftalarda gündeme oturan bir mevzuyu, yepyeni bir soruyla ele alıyor: Kitabevlerinin, içeriğini onaylamadığı kitapları satmayı reddetmesi hangi kavramla açıklanabilir: Ticari seçim mi, sansür mü?

 

Gazeteci Elif Bereketli’nin hazırladığı bu dosya haberde Bir+Bir dergisinden Merve Erol ve Metis’ten Semih Sökmen’in yanı sıra, eleştirmen Semih Gümüş, gazeteci-yazar Celal Üster, yazar Oral Çalışlar, ADD Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Demirci ve pek çok yayıncı ile kitabevinin görüşlerini bulabileceksiniz.

 

İlk sayının bir diğer dosya konusu ise; yazar Martin Amis’in çocuk edebiyatına ilişkin sarf ettiği iddialı sözlerin ardından, gazeteci Ceren Çıplak tarafından hazırlandı. “Çocuk edebiyatı “kolay” mı?” sorusuna yanıt arayan çalışmada; yazar Yekta Kopan, yazar Bilgin Adalı, Can Çocuk Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Samiye Öz ve Mavisel Yener gibi isimlerin; Amis’in “Ancak, beynim ciddi hasar görürse çocuk kitabı yazarım” sözleri hakkındaki düşüncelerini bulmak mümkün!

 
Paulo Coelho yeni kitabı ile her yerden önce Sabit Fikir’de!

 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok sayıda hayranı bulunan Portekizli yazar Paulo Coelho’nun ruhundaki engelleri aşmak için “Türkiye’nin ruhu”na güvenerek çıktığı uzun bir yolculuğu” konu alan yeni kitabı “Elif”i konu alan ilk yazı da Sabit Fikir’de!

 

Başkahramanı Türk kızı Hilal olan ve İngilizcede dahi basılmadan önümüzdeki günlerde Can Yayınları tarafından yayımlanacak olan bu kitabı, Hayati Roman’ın eğlenceli dilinden okuyacaksınız.

 

 
Bu zengin içerik İdefix üyeleri için ücretsiz!

 

Edebiyat takipçilerinin sanal alemdeki uğrak duraklarından olan sabitfikir.com’un yazarları, Sabit Fikir’in dergisinde de yer almayı sürdürecek. Haydar Ergülen, Ömer Türkeş, Hakan Bıçakcı, Kaya Genç, Faruk Duman ve Erhan Afyoncu, yazılarıyla bu ilk dergiye katkıda bulunan isimler arasında.

 

Yayın yönetmenliğini Elif Bereketli’nin yaptığı Sabit Fikir’in ilk sayısında, ayrıca, keskin kalemiyle Fikri Sabit, ilk kitabı Kayıp Gül’le büyük yankı uyandıran Serdar Özkan’ın yeni kitabı “Hayatın Işıkları Yanınca”yı çarpıcı bir üslupla değerlendiriyor; Oylum Yılmaz ise şahane kalemiyle, bu ayın ‘Şahane Bir Kitap’ını seçiyor.

 

Paul Auster’ın son kitabı Sunset Park’ı anlattığı bir söyleşinin yanı sıra, gazeteci Sibel Oral’ın yazar Moris Farhi’yle yaptığı keyifli söyleşiyi de bulabileceğiniz Sabit Fikir, İdefix üyelerinin paketlerine ücretsiz olarak eklenecek!

Yorumlar

Yorum Gönder


Merhaba,

Dergimizi İdefix'ten sipariş edebilirsiniz. 

İyi okumalar.

37%
63%

Merhabalar,

Bu ayki siparişimle derginin ilk sayısı elime geçti,teşekkürler ama sipariş vermediğimiz aylar bu dergiye nasıl ulaşacağız,bilgilendirirmisiniz lütfen...

Kolay gelsin...

48%
52%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.