Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

"Forbes'un en çok satanlar listesi yanlış"



Toplam oy: 820

Forbes'un "en çok kazanan 20 yazar" listesine yazar İskender Pala ve yayınevi itiraz etti. ALFA grubuna bağlı Kapı Yayınları, haberdeki satış rakamlarının gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, Forbes'un açıkladığı satış rakamlarının yazarları İskender Pala'nın kitapları için alınan bandrol sayısının çok altında olduğunu söyledi. Pala için alınan bandrol rakamlarını açıklayan yayınevine göre en çok satan yazar İskender Pala. Kapı Yayınları'nın açıklaması şöyle:

 

FORBES BAZI GERÇEKLERİ GÖZDEN KAÇIRIYOR!

3 Mayıs 2011 tarihli günlük gazeteler ve internet sitelerinde Forbes'ın dördüncüsünü yayınladığı en çok kazanan yazarlarla ilgili haberlere rastladık. Yazarlarımızdan İskender Pala da söz konusu listede yer alıyordu. Ülkemizin ilkeli, öncü, iddialı, yazara ve okura değer veren saygın bir yayıncısı olarak mevcut tablodan sevinç duyduk.

 

Kitabın, yazarın ve dahası kültürün Türkiye'nin gündeminde yer alması da ayrıca sevindiricidir. Yayın politikasını 'gelenekten geleceğe' sloganıyla pekiştiren yayınevimiz, yazarımızın talebi üzerine, mevcut haberlerde düzeltme yapmak gereğini duymuştur.

 

1.1.2010- 31.12.2010 tarihleri arasında, İskender Pala kitapları için T.C. Kültür Bakanlığı'ndan toplam 514.000 adet bandrol alınmıştır. Dolayısıyla listede İskender Pala'nın satış adedi olarak gösterilen 234.000 rakamı eksiktir. Kaldı ki önceki yıllardan devreden kitapların  satışı da bu rakama dahil değildir.  İki Darbe Arasında, Şah Sultan, Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk, Katre-i Matem, İki Dirhem Bir Çekirdek vb. yanında İskender Pala'nın önceki yıllara ait kitaplarının da 2010 yılında defalarca baskısı yapılmıştır. Sonuç olarak yazarımız İskender Pala 2010 yılında en çok okunan yazar olmuştur.

 

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

2010 Yılında İskender Pala için alınmış bandrol rakamlarından bazıları:

1 - Şah & Sultan  154.000 Adet

2 - İki Darbe Arasında 95.000 Adet

3 - Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk 70.000 Adet

4 - Katre-i Matem 52.000 Adet

5 - İki Dirhem Bir Çekirdek  32.000 Adet

6 - Kitab-ı Aşk 32.000 Adet

Ve yazarın 50'nin üzerindeki diğer kitapları...

 

Kapı Yayınları

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.