Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Gerçek hayatta yakın arkadaş olabilecek roman kahramanları



Toplam oy: 1263

Bir kitabı okurken, o kitapta yer alan bir karakterin, önceden okuduğumuz bir kitaptaki karakterle ne kadar iyi anlaşabileceğini düşünürüz bazen. Aynı his, izlediğimiz film ve dizilerde de ortaya çıkabilir. Onları bulundukları film, dizi veya kitaptan alıp, ortak bir mekanda buluşturduğumuzda çok iyi arkadaş olabileceklermiş gibi hissederiz. Bir göz atalım isterseniz, hangi roman kahramanları tanışsalardı çok yakın arkadaş olurlardı...

 

 

Çavdar Tarlasında Çocuklar'dan Haulden Caulfield ve Harry Potter serisinden Draco Malfoy

 

 

 

Her ne kadar Caulfield başkaldıran bir çocuk olsa da, günümüz gençliğinin gittikçe yalnızlaşıp, içine kapanması onu da etkileyecek ve çoğunlukla yalnız başına olacaktır. Belki de bu yüzden bir başka 'sevilmeyen' karakterle yakın arkadaş olabilir: Draco Malfoy. Holden ile Draco arkadaş olsalar, Draco muhtemelen çoktan Hogwarts'tan uzaklaştırılmış ve Londra sokaklarında sigara üstüne sigara içerek aylaklık etmekte olurdu. Aptal sınıf arkadaşları ve onları önemsemeyen aileleri hakkında konuşacak bol bol vakitleri olurdu böylece.

 

 

 


 

 

 

 

Küçük Kadınlar'dan Jo March ve Açlık Oyunları'ndan Katniss Everdeen

 

 

 

 

 

 

 

Küçük Kadınlar'dan genç bir kızın Açlık Oyunları'yla ne ilgisi olabilir diye düşünebilirsiniz. Cevap oldukça açık: ikisi de alçakgönüllü ailelerden geliyorlar ve kitapların başında ikisi de 15 yaşında genç kızlar. Ayrıca ikisi de çabuk sinirlenebilen ve bir ilişki ya da evlilikle bir yere bağlanmaya karşı çıkan insanlar.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Moby Dick'ten Kaptan Ahab ve Karanlığın Yüreği'nden Kurtz

 

 

 

 

 

 

İki zalim insan, bir yere saplanıp kalmış tutkularıyla yanıp tutuşan... Kaptan Ahab için burası deniz, Kurtz içinse Kongo'da yer alan karakol. Ahab kendi zıpkınıyla kendini öldürürken, Kurtz ise arayışının boşa çıktığını fark ettiği anda bağırarak yok olur. Belki de, bunlar olmadan evvel tanışmış olsalardı egoları çarpışır ve elde etmek istedikleri şeylerle ilgili izledikleri yolların iyi yollar olmadıklarını birbirlerine anlatabilirlerdi. Ya da güçlerini birleştirerek durdurulamaz bir kötülük saçabilirlerdi etrafa, kim bilir?

 

 

 


 

 

 

Fang Ailesi'nden Annie ile Buster ve Timsah Park'tan Ava ile Osceola Bigtree

 

 

 

 

Bu iki tuhaf aile biraraya gelselerdi ortaya oldukça eğlenceli sahneler çıkabilirdi. Fang ailesi Florida'daki bataklıklarda gezindikten sonra Bigtree ailesini timsahlardan ilham alan eğlence parkalarına götürebilirlerdi.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Taht Oyunları'ndan Samwell Tarly ve Yüzüklerin Efendisi'nden Samwise Gamgee

 

 

 

 

 

 

 

Hiçbir edebi arkadaşlık, fantastik edebiyat ya da bilim kurgu romanları olmadan tamamlanamazdı, değil mi? İyi huylu ve cesur Sam'ler bir araya gelince neler olurdu kim bilir? Samwise, Samwell'e bahçecilik ve hobbitlerle ilgili şeyleri öğretirken, Samwell de neredeyse-adaşına dövüşmeyi öğretirdi. Birlikte maceralara atılmaları da kaçınılmaz olurdu tabi!

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Ejderha Dövmeli Kız'dan Lisbeth Salander ve Karanlık Yerler'den Libby Day

 

 

 

 

 

 

 

Lisbeth Salander'ın hayatında pek çok kötü şeyin olup bittiğini biliyoruz, ancak komik ve oldukça neşeli ismine rağmen Libby Day yedi yaşına dek görebileceği pek çok felaketi yaşamış. Libby henüz küçük bir çocukken, ailesi kendi öz erkek kardeşi tarafından öldürülüyor ve bu katliamdan tek kurtulan Libby oluyor. Bu iki kadını tecavüzcüler, katiller ve hırsızlarla savaşırken göz önüne getirmek pek zor olmasa gerek?

 

 

 

 

 

 

 

 

DDD

 

 

 

 


 

Yorumlar

Yorum Gönder


suskunlar-eflatun

puslu kıtalar atlası - uzun ihsan efendi

50%
50%

bana göre gonçarov'un mükemmel eserinden oblomov ve zahar da bu katagoriye uyan karakterlerdir.

33%
67%

Elbette, düzelttik. Uyardığınız için teşekkürler.

53%
47%

Samwise tüm serinin en cesur karakteridir tartışmasız. "Korkak" ifadesi çok kötü olmuş, lütfen düzeltir misiniz?

37%
63%

Yüzüklerin Efendisi-Taht Oyunları kıyaslamasında korkak Sam demişsiniz. Samwise, eserin en sağlam karakteri bence. Korkak olduğunu söylemek çok zor.

26%
74%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.