Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Hakan Bıçakcı Sözünü Sakınmadan'da!



Toplam oy: 1408

Sabit Fikir ve İstanbul Modern işbirliğiyle düzenlenen Sözünü Sakınmadan, 18 Nisan 2012’de keyifli bir söyleşiye daha ev sahipliği yapacak. Usta eleştirmenler Semih Gümüş ve Ömer Türkeş’in konuğu bu kez Hakan Bıçakcı.

 

 

1978 yılında İstanbul’da doğan Hakan Bıçakcı, Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünden 2001 yılında mezun oldu. İlk yazıları Dört Mevsim isimli edebiyat dergisinde yayımlanan Bıçakcı’nın ilk romanı Romantik Korku 2002 yılında çıktı. Ardından 2003 yılında Rüya Günlüğü, 2004 yılında Boş Zaman adlı kitapları yayımlandı. İlk öykü kitabı Bir Yaz Gecesi Kabusu 2005’te, dördüncü romanı Apartman Boşluğu ise 2008 yılında okurlarla buluştu.

Beşinci romanı Karanlık Oda, 2010 yılında İletişim Yayınları’ndan çıktı. Aynı yayınevi 2011’de Bıçakcı’nın Apartman Boşluğu, Boş Zaman ve Rüya Günlüğü kitaplarını yeniden yayımladı. Hakan Bıçakcı’nın yeni ve eski öykülerinden oluşan kitabı Ben Tek Siz Hepiniz ise 2011 yılında raflardaki yerini aldı.

 

Yazarın Apartman Boşluğu adlı kitabı, 2009 yılında Arnavutçaya, 2010 yılında Arapçaya, 2011 yılında Bulgarcaya ve İngilizceye çevrildi.

 

Bıçakcı, Nisan 2005-Şubat 2006 arasında edebiyat dergisi Picus’un “Mevsim Normalleri”, Nisan 2006-Nisan 2007 arasında Akşam Gazetesi’nin pazar günleri yayımlanan dergisi Brunch’ın “Jeneratör”,  Ekim 2006-Aralık 2007 tarihleri arasında ise Akşam Kitap dergisinin “Kitaplar ve...” isimli sayfalarında yazdı.

Temmuz 2008-Nisan 2009 arasında çıkan Karakalem dergisinde öyküleri bulunan Hakan Bıçakcı’nın düzenli yazılarının dışında çeşitli dergi ve gazetelerde edebiyat, sinema, popüler kültür konulu yazıları da yayımlandı.



 

Yer: İstanbul Modern, üst kat

Tarih: 18 Nisan 2012, Çarşamba

Saat: 19.00

 
Ücretsiz rezervasyon: etkinlik@istanbulmodern.org

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.