Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

İzmir Kitap Fuarı başlıyor



Toplam oy: 695

İzmir Kitap Fuarı, 18-26 Nisan 2015 tarihleri arasında 20. kez kapılarını açıyor. Bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek İzmir Kitap Fuarı’nda söyleşi, şiir dinletileri, panel ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 150 kültür etkinliği düzenlenecek.

 

Aralarında Süreyya Berfe, Can Dündar, Canan Tan, Ayşe Kulin, Hakan Günday, İlber Ortaylı, Deniz Kavukçuoğlu, Ece Temelkuran, Ali Kırca, Yüksel Pazarkaya, Mine Söğüt, Enver Aysever, Haydar Ergülen, Ercan Kesal, Semih Poroy, Zeynep Oral, Nihat Behram, Ataol Behramoğlu ve pek çok değerli yazar, şair, bilim insanı dokuz gün süresince okurlarıyla bir araya gelecek.

 

İzmir Kitap Fuarı, 20 yıldır olduğu gibi bu sene de Kültürpark içinde aynı salonlarda okurları karşılayacak.

 

Onur konuğu Süreyya Berfe

 

 

Şair Süreyya Berfe, fuarın onur konuğu. İlk şiiri 1962’de Yön dergisinde çıkan Süreyya Berfe, şiirlerini Süreyya Kanıpak imzasıyla 1965’e kadar Düzlem, Zeren, Yelken, Şiir Sanatı, Türk Dili, Somut gibi dergilerde, daha sonraki şiir ve yazılarını Papirüs, Yeni Dergi, Yazı, Forum, Oluşum, Soyut, Somut, Ant, Yeni Edebiyat, Birikim, Milliyet Sanat, Defter, Kitap-lık, Gösteri dergileriyle Yeni Gazete ve Ulus gazetelerinde yayımladı. Süreyya Berfe’nin şiirleri 18 dile çevrildi. Fuar süresince Süreyya Berfe’nin de katılımıyla söyleşi, panel ve dinletiler düzenlenecek.

 

Fuarın sergileri

 

Okuruyla, yazarıyla ve yayıncısıyla 20. yılına giren İzmir Kitap Fuarı yirmi yılda biriktirdiklerini okurlarıyla paylaşıyor. TÜYAP tarafından düzenlenecek sergide fuarın ilk yıllarından bugüne fuar afişleri, fotoğrafları ve fuar anıları yer alacak.

 

Fuar ayrıca bu yıl 100. Yaşını kutlayan yazar Aziz Nesin’in portre karikatürlerinden oluşan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Cihan Demirci’nin küratörlüğünde hazırlanan sergide 50’nin üzerinde Aziz Nesin portresi okurları karşılayacak.

 

20. İzmir Kitap Fuarı her gün 11.00-20.00 saatleri arasında, kapanış günü ise saat 19.00’a kadar ziyaret edilebilir. Fuara giriş ücretsiz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.