Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Kadıköy'de edebiyat, sinema ve felsefe söyleşileri


Şahane
Toplam oy: 512

Kadıköy'deki Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi’nde (TESAK), bu aydan itibaren, "Sinema ve Felsefe" başlıklı bir söyleşi dizisi başlıyor... "TESAK Çarşamba Akşamüstü Söyleşileri" adı altında Üniversitesi iş birliğiyle İoanna Kuçuradi tarafından hazırlanan "Sinema ve Felsefe" söyleşileri, 7 Şubat-18 Nisan tarihleri arasında her çarşamba günü 18:30'da...

 

Sinemanın felsefeyle ilişkisinin inceleneceği üç aylık söyleşi programına çeşitli üniversitelerin Felsefe ve Sinema-Televizyon bölümlerinden akademisyenler konuşmacı olarak dahil olacak. Tüm söyleşilerin ücretsiz olduğu etkinlikler için giriş kartları bir hafta önce TESAK Danışma'dan alınabilir.


Sinema ve Felsefe Söyleşilerinin şubat ayı ayrıntılı programı şöyle:


07 Şubat 2018 Çarşamba 18:30
SİNEMA VE FELSEFE

Prof. Dr. İoanna Kuçuradi Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi Müdürü


14 Şubat 2018 Çarşamba 18:30
TARKOVSKİ SİNEMASINDA ETİK

Yrd. Doç. Dr. Elif Nuyan Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü


21 Şubat 2018 Çarşamba 18:30
SANAT FELSEFESI VE SINEMA SANATI

Prof. Dr. Abdullah Kaygı Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü

 

28 Şubat 2018 Çarşamba 18:30SİNEMADA FELSEFE SORUNLARI:
ÖMER KAVUR’UN “ANAYURT OTELI”NE FELSEFEYLE BAKMAK

Prof. Dr. Işık Eren Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü

 

 

Edebiyat söyleşileri de sürüyor

 

TESAK’ta geçtiğimiz yılın kasıl ayında başlayan "Perşembe Edebiyat" söyleşileri de devam ediyor. Söyleşilerde her hafta bir edebiyat eseri metin çözümlemesi, açıklama ve yorumlamalarla ele alınıyor. Edebiyat söyleşilerinin şubat ayı ayrıntılı programı ise şöyle:


01 Şubat Perşembe 18:30
Selahattin Özpalabıyıklar Editör, çevirmen.
Paul Muldoon: Çağının ve Sonrasının Şairi


08 Şubat Perşembe 18:30

Jale Parla Akademisyen, edebiyat araştırmacısı, yazar.
“Saatleri Ayarlama Enstitüsü” Odağında Ahmet Hamdi Tanpınar


15 Şubat Perşembe 18:30
Özdemir İnce Şair, yazar, gazeteci.
Şiirde Devrim: A. Bertrand - Lautréamont –Rimbaud


22 Şubat Perşembe 18:30
Enis Batur Yazar, şair, yayıncı.
“Yeni Şiirler” Odağında Oktay Rifat

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.