Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Kirsten Dunst'tan Sylvia Plath uyarlaması...



Toplam oy: 1093

Bir Hollywood oyuncusuyla edebiyatın kesiştiği noktada, özellikle "genç" kuşak arasında, şu sıralar en çok aklımıza gelen isim James Franco belki de. Birçok önemli kitabın film haklarını alan Franco, söz konusu uyarlamalarda oyunculuğu kadar yönetmenliğiyle de ön plana çıkıyor; William Faulkner’ın Döşeğimde Ölürken ile Ses ve Öfke romanlarından Cormac McCarthy’nin Tanrının Oğlu'na, ya da bir Bukowski biyografisine kadar...

Bugünlerde benzer bir haber daha dolanıyor ama bu sefer başrolde James Franco değil, bir başka genç oyuncu, Kirsten Dunst var. Özellikle Melankoli filmindeki performansıyla çokça ödül kazanan Kirsten Dunst, yönetmenliğe de adım atmak üzereymiş. Ve bu ilk yönetmenlik denemesini de Sylvia Plath'ın Sırça Fanus'uyla gerçekleştirecek gibi görünüyor.

Sylvia Plath'ın kendi yaşamından yola çıkarak kaleme aldığı ve ilk kez 1963 yılında, ölümünden bir ay önce, başka bir isim altında yayımlatmayı başarabildiği Sırça Fanus, yalnızca anlattığı 50'li yılların değil, bugünün insanının da metropol yaşamındaki yabancılaşmasını ele alan modern bir klasik olarak nitelendiriliyor.

Uyarlamayla ilgili gelen haberler arasında, romanın merkezindeki Esther Greenwood karakterini de Dakota Fanning'in canlandıracağı da var. Ancak izlemek için biraz bekleyeceğiz, çünkü filmin çekimlerine ancak 2017 başında başlanacağı söyleniyor.

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.