Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Küçük Prens, 71. yılını kutluyor



Toplam oy: 401

Fransız yazar Antoine de Saint-Exupéry tarafından 1943’te yazılan ve tüm dünyada milyonlarca okuyucuya ulaşan Küçük Prens, 10 Mayıs- 31 Mayıs tarihleri arasında Zorlu Center AVM’de yeniden hayat buluyor. Büyüklerin dünyasının bir çocuğun gözünden anlatıldığı, dünya üzerinde 240'dan fazla dile çevrilen ve 140 milyon adetten fazla satan kitabın 71. yıl kutlama etkinlikleri de burada yapılacak.

 

Bu çerçevede Küçük Prens'in koleksiyonerler tarafından biriktirilen en özel versiyonları sergilenecek. Etkinlikte Yıldıray Lise'nin sahip olduğu, kitaba dair 350 parçadan oluşan koleksiyonun en özel 70 parçası da ziyaretçileri ile buluşacak. Sergilenecek parçalar arasında dünyanın en küçük boyutlu Küçük Prens kitapları, aynadan okunabilen tersten yazılmış versiyonlar, Küçük Prens’in çeşitli dil ve lehçelerdeki örnekleri, cep telefonlarındaki kodlarla yazılmış özel basımlar ve 1948’den bu yana basılmış Türkçe özel nüshalar da yer alacak.

 

Kitabı yansıtmak için özel olarak hazırlanan alanda, girişten itibaren hikaye anlatılmaya başlanacak. AVM içerisindeki bir bölüme fotoğraf çektirmek için üç boyutlu özel tasarım objeler yerleştirilecek.

 

Etkinliğe birinci gün katılan herkese isme özel “ilk gün zarfı” ve etkinlik boyunca boyama sayfaları hediye edilecek, minik ziyaretçiler etkinlik alanında daha birçok sürprizle karşılaşma fırsatı yakalayacak. Etkinlik kapsamında her gün 11.00- 19.00 saatleri arasında, atölye ve sergi çalışmaları da yapılacak.

 

Ankara’daki Tayfa Kitap-Kafe de 29 Mart-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında özel bir koleksiyona ev sahipliği yapmıştı.  Yıldıray Lise’nin "topladığı" 171 farklı dil ve lehçedeki Küçük Prens kitapları sergisi, sekiz hafta boyunca Tayfa Kitap-Kafe'de sergilenmişti. Koleksiyonun fotoğrafları için tıklayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.