Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Kurgu dalında Pulitzer Ödülü Göremediğimiz Tüm Işıklar'a



Toplam oy: 446

ABD'deki Columbia Üniversitesi tarafından gazetecilik, edebiyat ve müzik gibi dallarda verilen Pulitzer Ödüllerinin sahipleri, dün üniversitede düzenlenen törenle açıklandı. Anthony Doerr, Göremediğimiz Tüm Işıklar adlı kitabıyla kurgu dalında ödülün sahibi olurken, New York Times gazetesi üç ödüle layık görüldü. Bloomberg News ise, 25 yıllık tarihinde ilk kez, Zachary R. Mider'in kurumlar vergisinden kaçınma konusunda yaptığı haberle Pulitzer Ödülü aldı. Kazananlara birer sertifikayla birlikte 10 bin dolar para ödülü verildi.

 

4 Haziran 1917'den beri dağıtılan Pulitzer Ödülü'nün sahipleri 18 üyeli bir kurul tarafından, 21 dalda belirleniyor. 99. Pulitzer Ödüllerinin sahipleri şöyle:

 

Gazetecilik ödülleri

 

Kamu Hizmeti: The Post and Courier

 

Son Dakika Haberciliği: The Seattle Times

 

Araştırmacı Gazetecilik: Eric Lipton, The New York Times ve Wall Street Journal personeli

 

Açıklayıcı Gazetecilik: Zachary R. Mider, Bloomberg News

 

Yerel Gazetecilik: Rob Kuznia, Rebecca Kimitch ve Frank Suraci (Daily Breeze)

 

Ulusal Habercilik: Carol D. Leonnig, Washington Post

 

Uluslararası Habercilik: New York Times

 

Yazı: Diana Marcum, Los Angeles Times

 

Yorum: Lisa Falkenberg, Houston Chronicle

 

Eleştiri: Mary McNamara, Los Angeles Times

 

Editoryal Yazarlık: Kathleen Kingsbury, Boston Globe

 

Editoryal Karikatür: Adam Zyglis, Buffalo News

 

Son Dakika Haber Fotoğrafçılığı: St. Louis Post

 

Fotoğrafçılık: Daniel Berehulak, The New York Times

 

Kitap, Drama ve Müzik ödülleri

 

Kurgu: Anthony Doerr, Göremediğimiz Tüm Işıklar

 

Düz Yazı: Elizabeth Kolbert, The Sixth Extinction: An Unnatural History

 

Drama: Stephen Adly Guirgis, Between Riverside and Crazy

 

Tarih: Elizabeth A. Fenn, Encounters at the Heart of the World: A History of the Mandan People

 

Biyografi ve Otobiyografi: David I. Kertzer, The Pope and Mussolini: The Secret History of Pius XI and the Rise of Fascism in Europe

 

Şiir: Gregory Pardlo, Digest

 

Müzik:  Julia Wolfe, Anthracite Fields

 

Fotoğrafçılık dalında Pulitzer ödülü kazanan Berehulak, Mart 2015'te AA'nın uluslararası fotoğraf yarışması Istanbul Photo Awards'te yılın fotoğrafı ödülünü almıştı.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.