Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Moonlight'ın yönetmeninden yeni bir uyarlama


Vasat
Toplam oy: 711

Genç siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami'nin zor bir mahallesinde, hayatta kendine yer edinme savaşını ve büyüme hikayesini anlatan Moonlight'ın yönetmeni Barry Jenkins yeni bir edebiyat uyarlaması için kolları sıvadı.

 

Kariyerini Oscar Ödülü ile taçlandıran Jenkins'in bu yılın Pulitzer Ödülü'nü kazanan The Underground Railroad 'u televizyona uyarladığı biliniyordu. Ünlü yönetmenin cephesinden bir edebiyat uyarlaması haberi daha geldi: Jenkins ünlü yazar James Baldwin'in If Beale Street Could Talk romanını sinemaya uyarlıyor.

 

 

(Barry Jenkins)

 

Fakat görünen o ki bu proje yönetmen için sandığımız kadar yeni değil. Barry Jenkins bu proje üzerinde çalışmaya 2013 yılında, Moonlight filminin senaryosu üzerinde çalışırken başlamış. Moonlight'ın kazandığı başarının hemen ardından, ünlü yönetmen senaryo aşamasında kalan projesini tamamlamak için harekete geçmiş.

 

James Baldwin'in 1974 tarihli söz konusu romanı Tish ve Fonny adlı iki karakterin aşkını anlatıyor. Fonny'nin haksız yere tecavüzle suçlanmasıyla olaylar gelişiyor ve sevgilisi Tish'in hamile olduğunu öğrenen Fonny'nin bebeğin doğumundan önce hapisten çıkmak için gösterdiği çabaya ortak ediyor okurlarını.

 

 

(James Baldwin)

 

Barry Jenkins ise romanla olan yolculuğunu şu sözlerle anlatıyor: "Tish ve Fonny'nin aşkını perdeye aktarmak uzun süredir uhdemde kalan bir hayaldi. Şimdi Baldwin Estate ile beraber çalışarak hayalimi gerçekleştireceğim için çok heyecanlıyım."

 

Çekimlerine Ekim ayında başlanması planlanan filmin kadrosu ve vizyon tarihi ise henüz belirsiz.

 

 

 


 

 

 

Kaynak: Variety

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.