Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

"Murakami Radyosu"ndan bir çalma listesi



Toplam oy: 307

Murakami’nin müziğe olan sevdası malum. Bir dönem, üniversite eğitimini yarıda bırakıp Tokyo’da caz bar işleten Murakami için müzik hem maraton koşuculuğunun hem de yazıyla ilişkisinin vazgeçilmez bir parçası. İmkansızın Şarkısı’ndan Renksiz Tsukuru Tazaki'nin Hac Yılları’na, Sahilde Kafka'dan Zemberekkuşu'nun Güncesi'ne romanlarında da müzikle olan ilişkisinin sayısız yansımasını bulup çıkarmak mümkün.

Dünya edebiyatın günümüzdeki en büyük yıldızlarından Murakami, geçtiğimiz günlerde ilk radyo programını da gerçekleştirdi. Tokyo FM’deki “Murakami Radyosu: Koşu & Şarkılar’ başlıklı programda yaklaşık 55 dakikalık bir yayın yapan usta romancı, kitaplarını yazarken kurguyu bir müzik yapıtını oluşturur gibi, bir şarkının ritmi üzerinden düşündüğünü dile getirdi.

 

Murakami'nin caz tutkusunun fitili henüz 15 yaşındayken, 1964 yılında Art Blakey ve The Jazz Messengers'ın Kobe'de verdiği konserle ateşlenmişti. Peter Cat adlı caz barını bundan 10 yıl sonra açacaktı...

 

Tokyo FM'in yayın sonrası paylaştığı fotoğraf

 

 

Murakami’nin yayın boyunca çaldığı 10 parça aşağıda. Şarkıların kendisine ulaşmak isterseniz Hafifmuzik.org'un konuyla ilgili haberine göz atabilirsiniz.

 

  • Donald Fagen with Jeff Yong & the Youngsters – “Madison Time”

 

  • Brian Wilson – “Heigh-Ho / Whistle While You Work / Yo Ho” (A Pirate’s Life for Me)

 

  • The Beach Boys – “Surfin’ USA”

 

  • King Pleasure – “D B Blues”

 

  • Eric Burden & The Animals – “Sky Pilot”



  • Joey Ramone – “What A Wonderful World”



  • George Harrison – “Between The Devil And The Deep Blue Sea”



  • Ben Sidran – “Knockin’ On Heaven’s Door”



  • Daryl Hall & John Oates – “Love Train”



  • Zacharias – “Light My Fire”

 

 

 

 


 

 

Kaynak: HafifMüzikChicago Suntimes

 

 


 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.