Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Murakami uyarlaması Burning Altın Palmiye'nin favorisi


Zayıf
Toplam oy: 239

Haruki Murakami'nin "Barn Burning" adlı öyküsünden sinemaya uyarlanan Burning, Cannes Film Festivali'ndeki dünya galasının ardından eleştirmenler arasında büyük heyecan yarattı.

 

Güney Kore'nin en önemli yönetmenlerinden Lee Chang-dong'un imzasını taşıyan film, Screen dergisinin bir Cannes geleneği olan yıldız tablosunda gelmiş geçmiş en yüksek ortalamaya ulaştı (4 üzerinden 3,8) ve şimdiden merak uyandırdı.

 

Burning, sınıflar arası gerilimlerden beslenen bir kara film. Secret Sunshine (2007) ve Poetry (2011) gibi filmleriyle uluslararası arenada sayısız ödül alan Lee Chang-dong'un bu kez başyapıtına imza attığı konusunda pek çok eleştirmen hemfikir.

 

Burning'in Cannes'daki gösterimi için hazırlanan üçlü afiş çalışması

 

Burning'in Cannes'ın en büyük ödülü olan Altın Palmiye'ye uzanıp uzanamayacağını 19 Mayıs Cumartesi akşamı gerçekleşecek ödül töreninde göreceğiz. Altın Palmiye'ye karar verecek jüride bu yıl Cate Blanchett (jüri başkanı), Denis Villeneuve, Andrey Zvyagintsev, Chang Chen, Ava DuVernay, Robert Guédiguian, Khadja Nin, Léa Seydoux ve Kristen Stewart yer alıyor.

 

19 Mayıs akşamı, bir başka önemli edebiyat uyarlaması da ilk kez seyirci karşısına çıkacak. Terry Gilliam'ın yıllar boyu türlü uğursuzluklar nedeniyle hayata geçiremediği Don Kişot projesi, sonunda mutlu sona ulaşacak gibi gözüküyor.

 

Adam Driver, Jonathan Pryce ve Stellan Skarsgård'ın başrolünde yer aldığı The Man Who Killed Don Quixote, Gilliam'ın 20 yıllık tutkusu ve türlü badireler atlattıktan sonra, Cannes'ın kapanış filmi olma onuruna ulaşmak Gilliam'ın içini bir nebze soğutacaktır umarız!

 

The Man Who Killed Don Quixote'den bir kare

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.