Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Polisiye yazarı katil zanlısı olarak tutuklandı!


Vasat
Toplam oy: 486

Çin'in ünlü polisiye yazarlarından biri olan Liu Yongbiao'nın romanlarının ardından oldukça ürkütücü bir ihtimal ortaya çıktı: Ünlü yazar 22 yıl önce işlenen 4 cinayetin katil zanlısı olarak tutuklandı!

 

Liu Yongbiao The Guilty Secret adlı kitabının giriş bölümünde edebi bir sansasyon yaratmasını ümit ettiği yeni bir roman üzerinde çalıştığını ve bunun birçok cinayet işlemesine rağmen yakalanmamayı başaran kadın bir yazar hakkında olduğunu duyurmuştu. Bu yeni romanın adının da The Beautiful Writer who Killed olduğu ilan edilmişti.

 

 

 

Fakat geçtiğimiz günlerde Liu Yongbiao'nun bu yeni romanının tümüyle kurgu olmayabileceği iddiası gündeme geldi. Zira ünlü polisiyeci 29 Kasım 1995 yılında işlenen dört cinayetin katil zanlısı olarak tutuklandı. 1995 yılında kimliği belirlenemeyen iki şahıs Çin'in Huzhou kentinde bir otele hırsızlık amacıyla yerleşmiş ve kendilerine direnen bir müşteriyi döverek öldürmenin yanı sıra otelin sahibi olan çifti ve çiftin 13 yaşındaki torunlarını da katletmişti.

 

O dönemin teknolojisi delilleri inceleme konusunda yetersiz kalınca dört kişinin katledildiği bu olay faili meçhul olarak kalmıştı. Ancak gelişen teknolojinin ışığında dosyayı tekrar ele alan polisler yeniden yapılan DNA ve parmak izi incelemeleri sonucunda Liu Yongbiao'yu ve adının Wang olduğu duyurulan 64 yaşında bir adamı cinayetin şüphelileri olarak tutukladı.

 

Cinayetlerden 22 yıl sonra polisleri kapısında gören Liu Yongbiao'nun üzerine atılı suçlamaları reddetmediği ve polislere, "Bunca zamandır sizi bekliyordum," dediği belirtildi. Yazarın eşine ise,  "Nihayet uzun zamandır süren bu zihinsel azaptan kurtulabilirim," dediği de iddialar arasında.

 

Yazar her ne kadar The Beautiful Writer who Killed adlı romanını yayımlayamamış olsa da eşine geçmiş suçlarını itiraf eden tek sayfalık bir mektup yazdığı da söylentiler arasında.

 

 

 


 

 

 

Kaynak: The Guardian

 


Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.