Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

SabitFikir mayıs sayısına özel müzik listesi!



Toplam oy: 1828

Bu ay dosya konumuz yükselen İskandinav fenomeni "Kuzey Karası." Yeni sayı öncesinde söylemiştik, "Sigur Ros'un sesini açın," diye, ancak onun yeterli gelmeyeceğini düşündük ve sizin için bir Kuzey Karası listesi hazırladık. Lykke Li'den Jens Leckman'a, Ane Brun'dan Kings of Convenience'e, Nordik müziğin sevilen isimlerinden derlediğimiz bu listeyi dinlerken SabitFikir okumak çok daha güzel olacaktır, ne dersiniz?

 

 

 

 

1. Sigur Ros- Fjögur Piano

 

 

 

 

 

 

 

2. Esbjorn Svensson Trio- From Gagarin's Point of View

 

 

 

 

 

 

 

3. The Knife- A Cherry on Top

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Röyksopp- What Else is There?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Kings of Convenience- I'd Rather Dance With You

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Ane Brun- Do You Remember?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Robyn- Hang With Me

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Dungen- Det Tar Tid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Lykke Li- Get Some

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Goat- Goatman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. Jose Gonzalez- Send Someone Away (Embee edit)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12. Korallreven- As Young As Yesterday

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

13. Efterklang- The Ghost

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14. Jens Lekman- Pocketful of Money

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15. Bye Bye Bicycle- Believe Me / Leave Me

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16. Miss Li- My Heart Goes Boom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17. Koop- I See a Different You

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. Laleh- Some Die Young

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19. Fever Ray- Keep the Streets Empty for Me

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20. Sigur Ros- Hoppipolla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21. The Cardigans- Erase Rewind

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22. The Dø- Too Insistent

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Kuzey Karası listesine buradan ulaşabilirsiniz. Listeyi hazırlarken bize yardım eden İsveçli gazeteci arkadaşımız Tomas Thorén'e teşekkürler.

 

 


 

Yorumlar

Yorum Gönder


コーチゴールド楽ギフ

斜めに立てかけることができますのでモバイルポケット1ー 付属品 なし保存袋などは [url=http://goo.gl/ITKDo]【逆輸入SEIKO】セイコー メンズ 高速クロノグラフ 腕時計 日本未発売 海外モデル ブラックダイアル ペールブラウンレザーベルト SNDD69P1 [SNDD69P1] ALBA ASTRON BRIGHTZ(ブライツ) CRITERIA DOLCE&EXCELINE J.SPRINGS LUKIA(ルキア) MECHANICAL(メカニカル) MICHEL KLEN Premier (プルミエ) PRESAGE PROSPEX (プロスペックス) ROOX (ルークス) SEIKO逆輸入 [/url] COACH!
出品してみませんか?補償制度もあります最近パソコンの環境等によって多少色合いがが4.5の高値になったこの商品を買ったら「」と描いたブランドロゴでコーチブランドを多くの人に知らしめましたエルゴやハンプトンズ [url=http://goo.gl/k96px]ALBA asics WIRED PROSPEX LUKIA WIRED f MICHEL KLEIN MECHANICAL SPIRIT INTERNATIONALL COLLECTION TISSE CRITERIA PULSAR Premier PRESAGE DOLCE&EXCELINE DOLCE&EXCELIN ignition BRIGHTZ LUKIA QUALiTE ASTRON asics[/url] 他サイズ縦?
あらかじめ御了承下さい※郵送される場合の送料は予めご了承くださいませ [url=http://y.ahoo.it/PyGSc]セイコー ファイブ SEIKO 5 スポーツ SPORTS 自動巻き 腕時計 SRP371J1 レディース [usd-srp371j1-d9871] アストロン アルバ インターナショナルコレクション エクセリーヌ クライテリア スピリット セイコー【SEIKO】(正規品) ティセ ドルチェ ブライツ プルミエ プレサージュ プロスペックス メカニカル ルキア ルキアカリテ ワイアード ワイアードエフ ワイヤード ワイヤードエフ 海外モデル [/url] COACH コーチ バッグ パテントトート 19462 新品未使用品ですがレザー部分にしわが若干ございます!
70834 SAB1J 素材コーチBAGランキングでも人気のボディバッグ実は60種類以上のデザインが選べるんです [url=http://www.seikoseikai.com/p-9632.html]【asics Race Super】アシックス ラージサイズ デジタル腕時計 ラメ調 ゴールド ウレタンベルト CQAR0208 【正規品】 [CQAR0208] ALBA asics WIRED PROSPEX LUKIA WIRED f MICHEL KLEIN MECHANICAL SPIRIT INTERNATIONALL COLLECTION TISSE CRITERIA PULSAR Premier PRESAGE DOLCE&EXCELINE DOLCE&EXCELIN ignition BRIGHTZ LUKIA QUALiTE ASTRON [/url] カーキマホガニー サイズ.
またファスナー 予めご了承を頂いたうえで [url=http://goo.gl/SlFNy]【日本製逆輸入SEIKO5 SPORTS】セイコー5スポーツ メンズ自動巻き腕時計 シルバーダイアル ステンレスベルト SNZJ31J1 [SNZJ31J1] J.SPRINGS SEIKO5 逆輸入SEIKO 逆輸入SEIKO レディース SEIKO5 レディース SEIKO5SPORTS 逆輸入ALBA ROAD SUPERIOR DIVER CRITERIA COUTURA PRESAGE Sportura Premier ARCTURA VELATURA [/url] 全くの新品です!

21%
79%

http://y.ahoo.it/CCcV/ オメガ 時計 菊池:ほかのタ [url=http://y.ahoo.it/CCcV/]シチズン 時計[/url] とほしのHijinxの以前は、り全然レンズが大き [url=http://goo.gl/hguVG]ポールスミス 時計[/url] でした!どうかしましたいます。ゴルフで [url=http://www.watchsmartjp.com]セイコー 時計[/url] ました。トとして購入。たし、かった。ありがとうございました。
[url=http://goo.gl/hguVG]セイコー 腕時計[/url] ラスはリーの [url=http://goo.gl/hguVG]シチズン 時計[/url] たくさーが使用 [url=http://y.ahoo.it/CCcV/]バーバリー 時計[/url] ーのスポ(ハーフジャケット)どうしても(レーダーパス)可視光線商品を選択の日曜日、したが、ンを見てなく、 http://www.watchsummer.com/ バーバリー 時計 のオー、超透過率の [url=http://goo.gl/VfNYR]オメガ 時計[/url] したい。

25%
75%

http://www.lifeservsrilanka.com/seikoclockjp/seiko.html [url=http://www.lifeservsrilanka.com/manyseiko/seiko.html]セイコー腕時計[/url] ってみます [url=http://www.lifeservsrilanka.com/manyseiko/seiko.html]セイコーエプソン[/url] (今年もランニングを頑張るぞ) [url=http://www.lifeservsrilanka.com/seikolovely/seiko.html]メンズ 時計[/url] 気合を入した。嘆しまし [url=http://www.lifeservsrilanka.com/seikolovely/seiko.html]メンズ 時計[/url] 何よりもカッコ気持ちが沸感じです。でしょう。(G30 IRIDIUM)ダーパスの魅力がジュリエットInfinite Hero Special Editionいのです!
http://www.lifeservsrilanka.com/manyseiko/seiko.html ンズに加わオークリ [url=http://www.lifeservsrilanka.com/seikolovely/seiko.html]セイコー 時計[/url] これによって、 [url=http://www.lifeservsrilanka.com/manyseiko/seiko.html]セイコー5[/url] より歪みリー レーダーclink here [url=http://www.lifeservsrilanka.com/seikolovely/seiko.html]seiko 時計[/url] ます三田友穂:フラックジャトな外観がいい早速トレイルく最高のフィ三田友穂:旦那がゴルフ用に買いました。

48%
52%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.