Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

The School of Life İstanbul açıldı



Toplam oy: 619

The School of Life İstanbul, kurucusu Alain de Botton'un katılımıyla dün Zorlu Center PSM'de düzenlenen etkinlikle açıldı.

 

Etkinlikte konuşan Alain de Botton, Aristoteles, Plato ve Epikür'ün tarih öncesinde kurdukları ve hayata dair temel sorulara yanıtlar arayan, katılımcılarına nasıl yaşamaları gerektiği konusunda fikir veren okullara günümüzde rastlanmadığını belirtip, böylesi bir açığı doldurmak istediklerini söyledi. Doğa bilimlerinin topluma mühendisler aracılığıyla ulaştığını anlatan de Botton, sosyal bilimlerin topluma ulaşmasını sağlayacak benzer bir aracıya ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

 

İlişkilerde, mesleki konularda insanlara destek olacak ve doğruyla yanlışı ayırabilmeleri konusunda rehberlik edecek bir kurum bulunmadığını belirten Alain de Botton, The School of Life ile bu sorunlara sosyoloji, psikoloji, felsefe ve edebiyattan çözümler getirerek, katılımcılarına zaman kazandırmak istediklerini söyledi. Alain de Botton, "Bilgi ve fikirleri daha çekici kullanmaya odaklanan bir okul olan The School Of Life, hem evrensel hem de Türkiye'ye özgü kültürel konuları ele alacak," dedi.

 

Etkinlikte konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver ise dünya çapında geniş bir kitleye hitap eden bu oluşuma santralistanbul Kampüsü’nde ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını, üniversite olarak temel amaçlarının bilgiyi akademinin fildişi kulesinden çıkarmak olduğunu, bu bağlamda The School of Life ile uyuştuklarını belirtti.

 

The School of Life’ın İstanbul’daki akademik kadrosu da etkinlikte hazır bulundu. Kadroda şu isimler yer alıyor: Mehmet Emin Adanalı, Pelin Batu, Sami Bugay, Ayşem Burhanoğlu, Zeynep Çatay, Itır Erhart, Zeynep Evgin Eryılmaz, Alper Hasanoğlu, M. Serdar Kuzuloğlu, Elvan Omay, Murat Paker, Bülent Somay, Ece Temelkuran, Pelin Turgut, Kerim Urallı, Yankı Yazgan, Serra Yılmaz

 

The School of Life'a dair

 

 

Londra, Melburn, Paris, Amsterdam ve Belgrad'ın ardından şimdi İstanbul'da açılan The School of Life, "felsefe, edebiyat, psikanaliz ve görsel sanatların sunduğu yaklaşımlar ve rehberlik aracılığıyla katılımcıları akıllı ve iyi yaşama alternatiflerini keşfetmeye ve tartışmaya davet ediyor. 'Potansiyelimizi nasıl gerçekleştirebiliriz? Aşkı nasıl zinde tutabiliriz? Nasıl fark yaratırız? Nasıl yaratıcı oluruz? Sakin kalmayı nasıl başarırız?' gibi sorulara cevap arıyor."

 

The School of Life eğitimleri, 14 Ekim’den itibaren İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin eğitim, kültür ve festival merkezi santralistanbul'da yapılacak. 2014 sonbahar/kış programına kayıtlar, www.theschooloflife.com/istanbul adresinden yapılabilir.

 

 


 

 

GG

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.