Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Şimdi İSTANBUL KİTAP FUARI'nın ONUR KONUĞU var



Toplam oy: 993

Bu sene ilk kez İspanya edebiyatı ve kültürüyle İstanbul Kitap Fuarı'nda Onur Konuğu Oluyor Kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 30 Ekim-7 Kasım 2010 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece'de düzenlenecek 29. İstanbul Kitap Fuarı'nda ilk kez bir ülke edebiyatı ve kültürüyle Onur Konuğu olacak.

"Onur Konuğu: İspanya" 30 Ekim-2 Kasım 2010 tarihleri arasında Uluslararası Salon'da yer alacak.
Bu sene Onur Yazarının değerli mimar, bilim insanı ve yazar Doğan Kuban'ın olduğu ve "İstanbul'u Yazmak" temasıyla yola çıkan İstanbul Kitap Fuarı, 30 Ekim 2010 tarihinde yeniliklerle kapılarını kitapseverlere açmaya hazırlanıyor.

Açılışının T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay'ın yapacağı, ilk kez bir ülkenin Onur Konuğu olarak yer alacağı İstanbul Kitap Fuarı'nda İspanya, 30 Ekim-2 Kasım 2010 tarihlerinde Uluslararası Salon'da edebiyatı, sanatı, müziği ve dansıyla İspanyol kültürünü Türkiye'den okurlarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Onur Konuğu: İspanya
Dört gün sürecek etkinlikler kapsamında başta Modern İspanyol edebiyatının önde gelen yazarları olmak üzere söyleşi, dinleti, panel, müzik ve dans performansları düzenlenecek.

İspanyol edebiyatının en gözde yazarlarından biri olan Julio Llamazares, İspanya'nın en prestijli ödülü Planeta'yı kazanan Soledad Puertolas ve kitabında göç eden ve büyük sıkıntılar yaşayan kadınları anlattığı romanıyla Planeta Ödülü'nü kazanan yazar Angeles Caso İspanya'dan gelmesi netleşen yazarlar arasında. Yazarlar söyleşilerle Türkiye'den okurlarıyla buluşacak.

Söyleşilerin yanı sıra Onur Konuğu İspanya, 30 Ekim 2010 Cumartesi günü açılış töreni sonrasında Flamenko'nun önemli temsilcilerinden Manuel Reina ve grubu Tato Bato ile İspanyol müziğini Türkiye'den ezgilerle buluşturan bir konser verecek.

Açılışının 30 Ekim 2010 cumartesi günü yapılacağı "Avrupa Çizgi Roman Kahramanları" sergisinde Avrupa'nın önde gelen çizgi kahramanları yer alacak. Salón del Cómic de Barcelona ve Salón del Manga'nın organizasyon kurumu olan FICOMIC (Federació d'Institucions Professionals del Còmic) tarafından düzenlenen bu sergi, İspanya'da şimdiye kadar yayınlanmış en ünlü Avrupa çizgi romanlarından bir derleme bulunuyor. Aralarında Alman, Belçikalı, İngiliz, Holandalı, İtalyan ve İspanyollar'ın elinden çıkmış karakterlerin bulunduğu bu sergide, Asterix, Blueberry, Kaptan Trueno, Lucky Luck, Torpedo ve Valentina gibi, bu tarz hayali Avrupa çizgi romanı yolundan geçmiş en ünlü çizgi roman kahramanlarını görmek mümkün.

Fuarın son gününde ise ünlü İspanyol gitarist Fernando Espi'nin bir klasik gitar dinletisi düzenlenecek.
İspanya Kültür Bakanlığı Yayınlar Direktörü Rogelio Blanco fuarın İspanya'dan gelen diğer önemli konukları arasında. Blanco, İspanyol edebiyatı ve çeviri destek fonlarıyla ilgili bir panel verecek.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.