Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Su Kasidesi ilk kez CRR Sahnesi’nde



Toplam oy: 106

Büyük Türk şairi Fuzûli’nin “Su Kasîdesi” ilk kez dev bir kadroyla Cemal Reşit Rey sahnesinde. CRR Senfoni Orkestrası Şefi Rengim Gökmen’in yöneteceği Su Kasîdesi Oratoryosu çok sesli müzikle İstanbul müziğinin ve Anadolu ruhunun bir araya getirildiği bir eser. Dokuz bölümden oluşan Su Kasidesi Oratoryosunda Klasik Batı enstrümanları, koro, soprano, tenor, Türk Musikisi enstrümanları ve sanatçıları için partisyonlar hazırlanmış. Gecede, orkestra ve saz heyetinin yanı sıra tar’da İsmayıl Zülfükarov, balaban’da Nicat Mesimov, tanbur’da Hakan Talu, kanun’da Turgut Özüfler, ney’de Burcu Karadağ, piyano’da Tutu Aydınoğlu, kemençe'de ise Elvin Novruzov ve Neva Günaydın sahne alacak. Tenor Caner Akın, soprano Bengisu Çimen ve Zabite Aliyeva ise gecede solist olarak yer alacak. Oratoryo 32 beyit ve 9 bölümden oluşuyor. Dokuz bölümden oluşan kasidenin her bölümü için ilgili fasıldan başlıklar alınarak kullanıldı. Bu başlıklar şu şekilde: Gönlümdeki Odlar, Yüzün Gülzar, Gam Günü, Susuzum Sahrada, Ahmed-i Muhtar, Ya Habibillah, Şeb-i Mirac, Dil-i Mecrüh ve Aşk Bu. Su Kasidesi Oratoryosu’nun bestecisi Pike Axunduva. Genel Sanat Yönetmeni ise Aslan Özdemir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.