Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

178 bin okur, CNR EXPO'da kitapla buluştu



Toplam oy: 755

CNR EXPO Yeşilköy’de 1- 9 Mart tarihleri arasında düzenlenen CNR Kitap Fuarı’nı 178 bin 450 okur ziyaret etti. CNR Kitap Fuarı, İstanbul’un göbeğinde olması, ulaşım kolaylığı sağlaması ve ücretsiz giriş gibi özellikleri ile okurların kolaylıkla kitaba ulaşmasını sağladı.

 

CNR Holding kuruluşu Sine Fuarcılık ve Basın Yayın Birliği işbirliği ile düzenlenen fuarın ilk gününden son saatlerine kadar ciddi bir yoğunluk yaşandı. Fuar kapsamında düzenlenen imza günleri, çocuk etkinlikleri, söyleşiler, konferanslar, yarışmalar, fuara gelen ziyaretçi sayısını artırdı. Buna bir de İstanbul’un hemen her yerinden gelen özellikle ilk ve orta öğretim düzeyindeki öğrenci grupları eklenince standların önünde yığılmalar oldu. Kitapseverler, çantalar dolusu kitap ile CNR Kitap Fuar’ndan ayrıldılar.

 

Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Ediz Hun, Mim Kemal Öke, Sibel Erarslan, Erdal Sarızeybek, Engin Noyan, Bekir Coşkun, Mustafa Mutlu, Zekeriya Beyaz, İlbar Ortaylı, Yalvaç Ural, Cem Mumcu, Kadir Mısıroğlu, Ataol Behramoğlu, Şule Perinçek ve Can Bonomo gibi çok sayıda tanınmış kişi ve ünlü yazar, okuyucuları ile fuarda buluştu. Everest'e tırmanan ilk Türk dağcı olan Nasuh Mahruki’nin söyleşisi, CNR Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen son söyleşi oldu. Mahruki okuyucularına hayatta başarılı olmanın sırlarını anlattı.

 

Sosyal medyadan 20 bin katılım

 

 

Ana teması Sosyal Medya ve Çocuk olan CNR Kitap Fuarı’nda, sosyal medya üzerinden düzenlenen yarışmalar büyük ilgi gördü. buhangikitap.com üzerinden gerçekleştirilen yarışmaya 20 binin üzerinde kişi katıldı. Öğrenci ve öğretmenler için düzenlenen yarışma, 3 kategoriden oluştu. Bir ay boyunca sosyal medya üzerinden yürütülen yarışmanın ödül töreni CNR Kitap Fuarı’nın kapanışında düzenlendi.

 

Yarışmada öğrenciler için düzenlenen "Hadi yaz bakalım" konulu kategorinin galibi Büşra Derbazlar, seçtiği bir kitabı 140 karekterle başarılı bir şekilde anlatarak büyük ödül olan Vestel Tablet’in sahibi oldu. Yine öğrencilere yönelik kategori olan "Hadi anlat bakalım" kategorisinin büyük ödülü olan Vestel Tableti, Atakan Deniz Akın kazandı. Öğrencilerin yanı sıra, öğretmenler için de bir yarışma düzenlendi. Bu yarışmasının galibi de Özel Derya Öncü İlköğretim Okulu'ndan Tuba Uludağ oldu.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.