Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Takipteyiz // K24



Toplam oy: 1205

Yayın yönetmenliğini Sibel Oral’ın üstlendiği K24, T24 haber sitesinin “kitap, kültür, kritik” kolu olarak bu ay yayın hayatına başladı. K24’ün açılış konusu ise Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar Orhan Pamuk’un Kafamda Bir Tuhaflık adlı romanıydı. Romanı K24 için Murat Gülsoy, Jale Parla ve Feride Çiçekoğlu değerlendirdi.

 

http://t24.com.tr/k24/ adresinde faaliyet gösteren siteyi Sibel Oral’la konuştuk.

 

Sizi diğer edebiyat dergileri ve sitelerinden ayıran en önemli özelliğiniz nedir?

 

 

"Çok iddialı laflar etmek istemem. Hem işimiz hem de okurluğumuz nedeniyle edebiyat ve kitapla ilgili gerek matbu gerek online birçok yayını takip ediyoruz. Bizi birbirimizden ne ayıracak, bunu zaman ve okur belirleyecek. Yarışmak, haber atlatmak gibi gayelerimiz yok, aksine yapılanı takdir eder, diğer dergilerin varlıklarını sürdürmelerini isteriz. Biz her şeyden önce iyi bir okuruz çünkü. K24, kâr amacı gütmeyen bir oluşum ve varoluşunun en büyük nedeni bağımsız edebiyat-kültür gazeteciliğini/ yazarlığını, yayıncılığını desteklemek. Yola çıkış amacımız biraz da bu, ve mutlak bağımsızlık."

 

K24'ü özellikle neden takip etmeli?

 

 

"Biz özellikle dosya konularına ve kritik yazılarına önem veriyoruz. Yazılacak kitapları yahut yer verilecek konuları ince eleyip sık dokuyarak karar veriyoruz. Kritik bölümümüz mesela, tamamen hangi kitabı kim iyi yazar sorusuyla gündemimize geliyor. Yazıyı yazmasını istediğimiz yazarlarımızdan ön bilgi alıyoruz, yani ‘Yazıyı yazdı yolladı hadi basalım,’ gibi bir durumumuz yok. O yazı üzerinde biz de düşünüyoruz, eksik gördüğümüz yerler konusunda yazarlarımızla görüşmeler yapıyoruz. Bu yüzden de kitap tanıtımı yapan değil konu ve kitapları kritik eden bir site olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Bu belki dışarıdan yazı göndermek isteyen okur-yazarlar için sıkıntılı bir süreç ama biz sahiden farklı ve daha kalıcı bir şeyler yapmak peşindeyiz. Bu yüzden de dosya ve kritik bölümlerimiz bizim için çok önemli."

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.