Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

			


İletişim Yayınevi

Coğrafya Atölyesi




Toplam oy: 360

Coğrafya Atölyesi serisi, gündelik hayata uyarlanmış etkinlik ve deneylerle çocukların yaşadıkları dünyaya dair algılarının gelişimine katkı sağlıyor.

İletişim Yayınları tarafından yayımlanan Popüler Bilim Kitapları dizisine eklemlenen Coğrafya Atölyesi serisi, çocukların yeryüzünü daha yakından tanıması ve işleyişini anlayabilmesi için hem eğlendirici hem de bilgilendirici iki kaynak kitaptan oluşuyor. İlkokul çocuklarına hitap eden seri,  “coğrafyaya giriş” kitabı niteliği taşıyor; aynı zamanda Türk eğitim müfredatına uygun içeriğiyle de “yardımcı kitap” olarak da kullanılabilir.

İnsanlar, yerler ve dünyada gerçekleşen değişimler gibi geniş bir araştırma alanı olan coğrafya bilimi için hazırlanan bu temel kitaplar, seçtikleri konu yelpazesiyle de çocukları bilgiye boğmuyor, onlara bilgiyi nasıl kullanmaları gerektiği bilincini aşılamaya çalışıyor. Tek başına veya aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte yapabilecekleri deney ve etkinliklerle, çocukların  bu coğrafi olguları ve gündelik hayatları, çevreleri, nesneler ve hatta kendi bedenleriyle bağlantı kurarak algılamaları ve çevre ve doğa bilinci edinmeleri amaçlanıyor.

Etkinlik ve deneyler, “adım adım talimatlarla” en ince ayrıntısına kadar (görsellerle de desteklenerek) yönlendiriliyor. Çocukların somut bağlantılar kurararak, yaşayarak öğrenmesini amaçlayan öğretme teknikleri uygulayan serinin ilk kitabı olan  Haritalar ve Krokiler, Dağlar ve Dünyamız, Akarsular ve Denizler; çocukları, öncelikle en temel coğrafi bilgi olarak nitelenebilecek harita ve kroki kavramlarıyla tanıştırıp, kendi bulundukları yerin ve başka yerlerin konumunu belirleyebilmelerini, harita okuyabilmelerini sağlıyor. Bu kitapla, çocuklar, yaşadıkları sokağın ölçekli bir modelini yapmayı öğrenebilirler; yeryüzü şekillerinin oluşumu hakkında bilgi edinebilirler. Deney ve etkinlikleri takip ederek kendi su değirmenlerini ya da akarsu vadisi modellerini yapabilirler.
Serinin ikinci kitabı Ekosistemler, İnsanlar ve Yerler, Gıda ve Tarım’daki deney ve etkinliklerle kartlı ekosistem oyununu oynayabilir, minik bir yağmur ormanı yapabilir ve bir besin ağı modeli oluşturabilirler. Bu kitap insanların neden yaşamak için belirli yerleri diğerlerine tercih ettiğini ve yaşadığımız yerlerin yaşam biçimlerini nasıl etkilediğini ortaya koyması açısından da önemli. Aynı zamanda coğrafyanın gıda ve tarım ile olan ilgisi çocukların bilgisine sunuluyor. Çocuklar, gıdaların nereden geldiğini öğrenebilir, tarım yöntemleri hakkında fikir edinebilir; deney ve etkinlikleri uygulayarak, kendi teraslı yamaçlarını oluşturabilir, “çiftçilik dominosu” oynayabilir ve muzların olgunlaşırken birbirlerine nasıl yardım ettikleriyle ilgili bir deney yapabilirler. Daha önemlisi bu kitapların sunduğu yöntemle, ellerindeki bilgiyi farklı durumlara adapte ederek kullanabilir, çevre bilinci edinerek dünyaya karşı daha duyarlı davranabilirler.



Bu kitabı idefix'ten sayın alın

Yorumlar

Yorum Gönder

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.