Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

			


Sel Yayıncılık

Galileo'nun Pergeli




Toplam oy: 874

BİR ŞEYTANİ-MELEĞİN METİNLERİ

Küçük İskender, Lucifer’in Bisikleti’yle başlattığı aforizma-deneme üçlemesini Medusa’nın Makası’yla sürdürdü ve geçtiğimiz günlerde yayınlanan Galileo’nun Pergeli’yle üçgeni tamamladı.

Galileo’nun Pergeli, hayatı tersyüz eden, zamanı gelecekten geriye doğru sayan, bütün alışkanları yerle bir eden tam bir Küçük İskender kitabı. Uslanmaz, kural tanımaz, aykırı metinler toplamı…

“O kadar hoşsunuz ki, sizinle uygunsuz bir pozisyonda yakalanmak isterdim,” dese birisi size, bunu iltifat mı kabul edersiniz, hakaret mi? İşte böyle böyle sınırları kaldırıp hepimizin düşünü gerçekleştiriyor Küçük İskender. Yazdığı kanlı canlı metinler, her akşam izlediğimiz ana haber bültenlerinden daha korkunç değil. Onların maskelediklerinden çok daha masumunu çıplak gösteriyor sadece.

Küçük İskender’in metinleri Araf’tan sesleniyor adeta. Hem cenneti hem cehennemi gözleyen, ikisini de aynı ölçüde seven tarafsız bir şeytani-meleğin ses tonu var yazdıklarında. Dünyanın içini dışına çıkarıyor, her cümlesiyle okurunu sarsmaya devam ediyor…

Bunca şiddetin ortasında bu kadar uslu yaşayabilen bizlere, çevremizi saran yapıda yeri olmayan bir pencere açıyor Galileo’nun Pergeli. Bize hayır demeyi öğretiyor kendi meşrebince; diyor ki, “‘Hayır’ demek değil ‘evet’ demektir hayattaki kimi sorunların kaynağı;  hayır diyenler yalnızlığından acı çeker, evet diyenler sosyal trajedi’den.”

Artık “hayır” demek vaktidir.


Elif Erin



Bu kitabı idefix'ten sayın alın

Yorumlar

Yorum Gönder

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.