Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

			


Sel Yayıncılık

Üzüntü, Muz Kabuğu ve J.D. Salinger




Toplam oy: 377

"8 Aralık akşamı, aile Dakota'ya girerken Mark David Chapman adında 25 yaşında bir meczup, Lennon'ı oyuk uçlu mermi çekirdekleriyle yakın mesafeden ateş ederek öldürdü. Katil daha sonra sakin bir şekilde kaldırım kenarına oturdu, cebinden Çavdar Tarlasında Çocuklar'ı çıkardı ve hiçbir şey olmamış gibi okumaya başladı."



Hakkında çok az şey bilinen, çok fazla merak edilen, kendini yalnızca yazıya, yazmaya açmış usta yazar J. D. Salinger'ın dünyasının perdeleri ilk defa gerçekten aralanıyor. Yaşamı boyunca gazetelerden, magazinden, insanlardan ve hatta sonunda okurlarından ve yazdıklarını yayımlamaktan dahi kaçınan Salinger'ın bu ilk kapsamlı yaşam öyküsüyle sadece yaşadıkları değil, yazdıklarının anlamı ve arkasındaki koşullar da anlaşılacak.



Üzüntü, muz kabuğu ve J. D. Salinger, hakkındaki sır perdesini aralarken yazarın mahremiyetine gösterdiği önemi ezip geçmeyecek, aksine mahremiyetini o yaşarken ezip geçen medyanın yarattığı imajını silecek ve okura Salinger'ın gerçek kimliğini, yazar kimliğini hatırlatacak.



Son röportajını yaklaşık 30 yıl önce veren Salinger'ın edebiyat dünyasıyla çatışmaları, askerlik hayatı, yayıncılarla yaşadığı sorunlar, aşkları, evlilikleri, öykülerindeki en önemli karakterler olan çocuklarla ilişkisi, açık artırmalarda rekor fiyata satılan mektupları, ünlü kitabının John Lennon cinayetinde oynadığı rolün perde arkası, gazetecilerle öldükten sonra bile süren savaşı...



Hepsi hakkında ama en çok yazar Salinger hakkında uzun ama sürükleyici bir yolculuk.



Bu kitabı idefix'ten sayın alın

Yorumlar

Yorum Gönder

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.