Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap


Yazarlar


Derya Atlas

1990'da İzmir'de doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nde öğretimine devam etmekte.

Tüm Yazıları

Kitapların film ve dizi uyarlamalarına gösterilen tepkilerin gücünü aldığı yer okurların inatçı tatminsizliği. Mantıken, uyarlama olacak bir kitabın hatırı sayılır oranda bilinmesi, sevilmesi gerekiyor ki stüdyolar olası seyirci grubunu belirlesin ve ona göre yatırım yapsın. Daha ilk duyurular şurda burda göze çarpmaya başlayınca, sadık okur kitlesi de kıpırdanmaya başlıyor.

2012'nin bitmesine günler kaldı. Büyük bir coşkuyla karşıladığımız bu kafiyeli yıl, edebiyat dünyasına neler getirdi? Sizler için derledik ve önümüzdeki üç gün içinde, peyderpey yayınlayacağız. İşte ilk kısım!

 

 

 


 

 

 

Bu üçleme bitti, yenisini alalım lütfen!

 

SabitFikir olarak, 2012 boyunca ayaktaydık, hiç uyumadık. Türkiye ve dünya çapındaki yayın sektöründen ve edebiyat alanındaki haberler ile dün başladığımız  2012 yılı derlemelerine, bugün polemikler ve ifade özgürlüğü ile devam ediyoruz. Buyrun, edebiyatın hararetli gündemine.

 

 

 

 

Türkiye, 2012'de irili ufaklı birçok edebiyat etkinliğine tanık oldu: Dünyaca ünlü yazar ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu edebiyatçılar birçok festival, panel ya da konuşmada yer aldı. Tekrar hatırlayalım.

 

 

 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye edebiyatının önde gelen isimlerinin yazdığı mektuplar edebiyat dünyasına damga vurdu.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.