Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Kalemleri törpüleyin, hayal gücünüzü de!



Toplam oy: 612

Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD), Türk edebiyatında ve sinemasında hayal gücünün yaygınlaşmasında büyük katkıları olan usta yazar ve sinema eleştirmeni Giovanni Scognamillo onuruna 2012 GİO Ödülleri’ni düzenliyor. 

 

Tav Havalimanları ana sponsorluğunda düzenlenen GİO Ödülleri 2012’de 'Roman', 'Öykü' ve 'İllüstrasyon' dallarında verilecek. Her üç ödülde de ana kriter, adayların fantastik, bilimkurgu ve korku türlerinde eserler olmaları. GİO Roman Ödülü 2011 ve 2012 senelerinde yayınlanmış romanlar arasında yapılacak değerlendirme ile verilecek. Özel bir başvuru gerektirmeyecek. FABİSAD üyesi sanatçıların oylarıyla belirlenecek 10 roman, alanında yetkin, bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GIOVANNI SCOGNAMILLO

 

GİO Öykü Ödülleri’ne henüz hiçbir yerde yayınlanmamış kısa öyküler aday olabilecek. Değerlendirme, FABİSAD üyesi yazarların oluşturduğu bir jüri tarafından yapılacak.

 

 

GİO İllüstrasyon Ödüllerine, fantastik, bilimkurgu ve korku türünde yayınlanmış Türk edebiyatından eserlerden ilham alınarak resmedilen illüstrasyonlar aday olabilecek. Değerlendirme bu alanlarda uluslararası çalışmaları bulunan, deneyimli çizerlerden oluşan bir jüri tarafından yapılacak.

 

 

Önümüzdeki senelerde GİO Ödüllerinin kısa filmden çizgi romana ve senaryoya pek çok farklı alanda da verilmesi planlanıyor.

 

 

 

FABİSAD'ın logosu da işte böyle!

 


 

2012 GİO ROMAN ÖDÜLÜ


Kapsam : 2011 – 2012 yıllarında basılmış romanlar

Ön Eleme: Başvuru gerektirmeyecektir. FABİSAD üyeleri tarafından oylama ile gerçekleştirilecektir. Belirlenen 10 roman, nihai değerlendirme için jüriye sunulacaktır.

Jüri Üyeleri: Asuman Kafaoğlu Büke, Bülent Somay, Doğan Hızlan, Ömer Türkeş, Sevin Okyay

Ödül : 3.000 TL ve GİO heykelciği

 


 

2012 GİO ÖYKÜ ÖDÜLÜ


Jüri Üyeleri: Altay Öktem, Barış Müstecaplıoğlu, Doğu Yücel, Kutlukhan Kutlu, Sadık Yemni

Son Başvuru Tarihi: 31.12.2012

Öykü Uzunluğu : En fazla 7.500 kelime

Katılım Şekli : Öyküler gioodulleri@fabisad.com adresine gönderilecektir. Öykülerin üzerine, yazar tarafından belirlenmiş, içinde en az 1 rakam olan bir “rumuz” yazılacaktır. Öykülerin üzerinde kesinlikle yazar ismi belirtilmeyecektir. Öykü ile birlikte, yazarın ismini, e-posta adresini, telefonlarını ve rumuzu içeren ikinci bir dosya gönderilecektir. (Dosyaların iki ayrı e-posta eki halinde gönderilmesi gerekmektedir.)

Ödül: 1.000 TL ve GİO heykelciği

En başarılı beş öykünün yazarlarına FABİSAD plaketi verilecektir. Bu öyküler, FABİSAD internet sitesinde ve etkinliklerinde hayal gücü dostlarıyla buluşacaktır.

 


 

2012 GİO İLLÜSTRASYON ÖDÜLÜ


Değerlendirilecek Eserler: Fantastik, bilimkurgu ve korku türlerinde, Türkçe kaleme alınmış basılı eserlerden yola çıkılarak çizilmiş olması ön koşulu aranacaktır. Bu ön koşula uygunluk, FABİSAD üyesi sanatçılardan oluşan bir ön kurulla değerlendirilecektir.

Jüri Üyeleri: Ergün Gündüz, Melike Acar, Ertaç Altınöz, Yıldıray Çınar, Kerem Beyit

Son Başvuru Tarihi: 31.12.2012

İllüstrasyon Formatı ve Büyüklüğü : JPEG formatında, en fazla 5 MB büyüklüğünde

Katılım Şekli : İllüstrasyonlar gioodulleri@fabisad.com adresine gönderilecektir. İllüstrasyonların üzerine, eser sahibi tarafından belirlenmiş, içinde en az 1 rakam olan bir “rumuz” yazılacaktır. İllüstrasyonların üzerinde kesinlikle eser sahibinin ismi belirtilmeyecektir. İllüstrasyon ile birlikte, eser sahibinin ismini, e-posta adresini, telefonlarını, ilham aldığı edebiyat eserini ve rumuzu içeren ikinci bir dosya gönderilecektir. (Dosyaların iki ayrı e-posta eki halinde gönderilmesi gerekmektedir.)

Ödül: 1.000 TL ve GİO heykelciği

En başarılı beş illüstrasyonun çizerlerine FABİSAD plaketi verilecektir. Bu ilüstrasyonlar, FABİSAD internet sitesinde ve etkinliklerinde hayal gücü dostlarıyla buluşacaktır.

 


 

ÖDÜL TÖRENİ


Ödül Töreni Nisan 2013’te İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nde düzenlenecektir. Günü ayrıca duyurulacaktır. Tüm ödüller aynı gün açıklanacak ve ödül sahiplerine teslim edilecektir.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.