Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

			


Kırmızı Kedi Yayınevi

Hayat Veren Kılıç




Toplam oy: 311

Büyük kılıç ustası Yagyu Munenori feodal derebeyliklerden oluşan Japonya’nın güçlü bir merkezi yönetime dönüşümüne tanıklık etmişti. 16. ve 17. yüzyıllardaki bu dönüşüm birçok kanlı savaşa ve önemli tarihsel olaya neden olmuştu. Munenori bu karmaşa dolu dönemde hem büyük bir kılıç ustası hem de farklı shogunlara akıl veren bir politik deha olarak ünlendi. Stratejik bilgeliğin en değerli klasiklerinden birisi sayılan Hayat Veren Kılıç işte bu olağanüstü koşullarda ortaya çıkmıştı.

Yagyu Munenori’nin düşünce ve tecrübelerinin olağanüstü bir sentezi olan Hayat Veren Kılıç ilk bakışta sadece kılıç kullanma teknikleriyle ilgili bir rehber zannedilebilir. Oysa bu kitap, daha kendi zamanında efsane haline gelmiş bir savaşçının strateji kavramının psikolojik ve felsefi derinliklerine bakışını anlatan büyük bir kültürel mirastır. Bu yüzden Munenori, yönetim sanatlarında uygulanan stratejik ilkelerin kişisel mücadelelerden büyük orduların yönlendirilmesine kadar birçok alanda kullanılabileceğini ifade etmektedir.

Kırmızı Kedi Yayınevi bir başka strateji klasiğini daha dilimize ve kültürümüze kazandırıyor. Çin ve Arap strateji klasiklerinden sonra bu kez de Japon strateji geleneğinin çok önemli bir halkası sayılan Hayat Veren Kılıç okurlarımızla buluşuyor.



Bu kitabı idefix'ten sayın alın

Yorumlar

Yorum Gönder

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.