Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

			


Ayizi Kitap

Ölüler ve Periler




Toplam oy: 101

"Dört nala gelip bağ bahçemize dalmışsın. Mavimizi kapatmış, yeşilimizi soldurmuş, sularımıza göz dikmişsin. Sen bunları yapacak hakkı nereden aldın? Sen nesin?



Yavrumun gönül kapısının önünde durup, açılması için diller dökmüşsün. Sana bin zorlukla onardığı kalbinde yer açmış, seni buyur etmiş, sana alın terinden masalar kurmuş, incecik kadehlerde sevgisini ikram etmiş. Önüne ne konduysa düşünmeden yemiş, içmişsin. Altına şefkatinden döşekler sermiş, seni kollarında uyutmuş. Uyurken saçlarını okşatmışsın. Saçlarını okşamış. Nefesini dinletmişsin. Nefesini dinlemiş; bazen duymadım sanıp korkmuş, bazen inledin sanıp kederlenmiş. Sana sarılıp masallar anlatmış. Onunla uyurken dinlenmiş, güçlenmişsin. Yüceler yücesi seni bize cehennemin esfel-i safilinden göndermiş. Neden?"



Bu kitabı idefix'ten sayın alın

Yorumlar

Yorum Gönder

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.