Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap


Yazarlar


Sinan Yusufoğlu

Çeşitli gazete ve dergilerde kültür sanat muhabirliği yaptı. Halen Yer Gösterici, Milliyet Sanat, Altyazı ve BirGün’de sinema eleştirileri yazan ve söyleşiler yapan Sinan Yusufoğlu, üniversite yıllarında başladığı sinema serüvenini kısa ve uzun metraj filmlerde yardımcı yönetmenlik ve senaristlik yaparak sürdürmektedir. Ankara Tayfa Kitapkafe’de sinema etkinlikleri düzenleyen Yusufoğlu, halihazırda bir kısa film üzerine çalışmakta ve ilk uzun metraj filminin senaryo yazımını sürdürmektedir. sinan.yusufoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz Aralık ayında İngiliz dizi kanalı Sky Arts 1’de mini dizi olarak yayına başlayan A Young Doctor’s Notebook (Genç Bir Doktorun Notları) edebiyatseverlerin çabucak ilgisini çekerek daha yayınlanmadan büyük merak uyandırdı. Her biri 20 dakika uzunluğundaki dört bölümden oluşan bu mini dizi, 20.

Edebiyat ile sinema birlikteliğinin güçlü örnekler verebileceğine çok tanıklık ettik. Kimi zaman da edebiyatın gücüne erişemeyen bir filmin yarattığı hayalkırıklığına... Sinema tarihi boyunca yönetmenlerin en güvenilir sığınaklarından biri edebiyat oldu hiç kuşkusuz.

En son 2010 yılında İstanbul şiir festivalinin kitapçığı için gönderdiği özgeçmişinin sonunda “şu sıralar cadılık, büyü çeşitleri gibi konularla ilgileniyor ve bir “efsun kitabı” düşlüyor.” diye yazmıştı da gayri ciddi bulunup, festivalin ağırlığına halel getireceği düşünülmüş ve özgeçmişi sansüre uğramıştı.

Memleketin kuşkusuz en önemli sinema festivallerinden biri olan Filmekimi, 28 Eylül- 6 Ekim tarihlerinde 12. kez seyirciyle buluşacak. Yaklaşık 40 filmi sinemaseverlerle buluşturacak festivalde bu yıl edebiyata da yer var!

 

 

 

La Vie d'Adèle (Adele’in Yaşamı)


 

Kont Dracula'nın şatosuna konuk olup başsız süvarinin karanlık ve korkutucu ormanında sessizliğe gömülmek, tekinsiz bir Amerikan kasabasında kayıplara karışıp Bolşevik İhtilali'nden sonra Rusya'dan Türkiye'ye doğru yola koyulmak... Her sezon edebiyattan beslenen TV dünyası bu sezon da kollarını sıvadı ve birbirinden güçlü eserleri televizyon için uyarladı.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.