Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap


Yazarlar


Yalın Alpay

1980 yılında İstanbul’da doğdu. 2,5 yaşında okumayı ve yazmayı öğrendi. İlkokula birinci ve ikinci sınıfı atlayarak üçüncü sınıftan başladı. 1982-1991 yılları arasında yazılı ve görsel basında sık sık “Harika Çocuk” unvanıyla yer aldı.

 

İlk kişisel resim sergisini henüz 8 yaşındayken Beyoğlu Yapı Kredi Sanat Merkezi’nde açtı. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden aldı.

 

TRT, TİM, TASAM gibi çeşitli kurumlarda, yöneticilik ve danışmanlıklar yaptı. 

 

Türkiye Ekonomi Tarihi ve Türkiye’nin Zenginleşme Projesi: Afrika isimli iki ekonomi kitabı  ile Genç Mustafa isimli kurmaca bir çizgi roman kitabı bulunuyor. Tarih, siyaset ve ekonomi konularında akademik dergi ve kitaplarda pek çok makalesi yayınlandı.

 

Genç Mustafa kitabıyla Çizgi Roman Derneği (ÇRD) ile Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) işbirliğinde gerçekleştirilen Çizgi Roman Ödülleri 2010’da “En İyi Türk Yazar Ödülü”nü aldı.

 

Ulusal bir holding ile uluslararası bir ABD şirketinin Türkiye merkezi'ne danışmanlık yapmakta, düzenli olarak Akşam Gazetesi'nde yazmaktadır. İstanbul Dostoyevski Topluluğu'nun Başkanlığını yürütmektedir. 

Tüm Yazıları

Avrupa edebiyatının en nihilist romancısı Thomas Bernhard’dır. Yaşamdan sınırsızca tiksinen, bir an bile iyi vakit geçiremeyen, tüm yaşamları boyunca yenilgiye uğrayan, yalıtılan ve sonunda da genellikle intihar eden Bernhard kahramanları Avusturyalı ünlü yazara sayısız ödül ve iki Nobel adaylığı getirmiştir.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.