Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

F. Scott Fitzgerald’ın yeni hikâyeleri ortaya çıktı



Toplam oy: 751

Amerika'nın en çok tanınan yazarlarından F. Scott Fitzgerald'ın daha önce hiçbir yerde yayımlanmayan öyküleri ortaya çıktı. Yazılmalarının üzerinden seksen yıl geçen öyküler, sonunda, bir derleme olarak önümüzdeki yıl okuyucusuyla buluşacak. Derleme, Nisan 2017’de ünlü Amerikan yayın şirketi Scribner’ın sahip olduğu Simon & Schuster adlı yayınevi tarafından yayımlanacak. Basılacak eserlerde ağırlıklı olarak 1930’ları anlatan yazara ait çizimlere yer verilecek.

 

 

Amerikalı yayıncı Scribner, "Fitzgerald'ın dergilere sunduğu ve yayımlanması için kabul edilen bu hikayeler gerçekte asla basılmadı," diyerek hikayelerin daha evvel yayımlanmadığını doğruladı. Koleksiyon ile ilgili, "Fitzgerald tartışmalı konulara değiniyor. Yazar kalemini gençliğe yaslıyor. Sahiden konuşan ve düşünen genç erkekler ve genç kadınlar gibi yazıyor, bunu bir sanat tablosu olarak bize sunuyor, üstelik sansürsüz," açıklamasında bulunan Amerikalı yayıncı sözlerine şöyle devam etti: "Fitzgerald yazdığı metnin onun çağdaş editörleri tarafından değiştirilip sterilize edilmesi yerine, çalışmasının basılmadan olduğu gibi kalmasını teklif etmiş, üstelik o zamanda kendisinin paraya ve eleştiriye büyük bir ihtiyacı olmasına rağmen."

F. Scott Fitzgerald, derlemeye de ismini veren hikayesi "I’d Die For You"daki çizimleri Kuzey Carolina dağlarında, eşi Zelda’yla birlikte alkole batmış bir vaziyette, bir senatoryumun yakınında yaşarken yapmış.

 

 

 

MK

 

 


 

 

Kaynak: The Guardian

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.