Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Hilary Mantel'e radyo programında şaşırtıcı sorular



Toplam oy: 740

Amerikan Ulusal Radyosu'nda Terry Gross'un konuğu olan, iki kere Man Booker ödülünü kazanmış  ilk kadın yazar Hilary Mantel, kendisine yöneltilen sorularla şaşkına uğradı. 2009 yılında Kurtlar Hanedanı, 2012 yılında da Bedeni Terbiye Et (Bring Up the Bodies) romanlarıyla Man Booker ödülünü kazanan yazarın Endometriozis isimli, kadınlarda görülen bir hastalıktan muzdarip olduğu biliniyor. Bu hastalıktan ötürü hayatının oldukça değiştiğini söyleyen yazara, Gross'un verdiği tepkiler pek kibarca değildi.

 

 

 

 

 

 

 

Terry Gross konuya garip bir giriş yaparak, “Yanlışsam düzeltin lütfen. Sizin durumunuzda, şu steroidlerin yüzünden bu haldesiniz sanırım,” dedi. Hilary Mantel'in olumlu cevabıyla sözlerine devam eden Gross, “Ve sanırım bir tiroit sorununuz da var ve bu yüzden ağırlığınız iki katına çıkmış,” diye ekledi. Mantel'in bunu da doğrulamasıyla Gross sadede gelerek, “Yani eski halinizin iki katına çıktınız. Peki, bu sizde nasıl bir his yarattı?” sorusunu sordu. Mantel ise ona şu cevabı verdi:

 

 

 

 

“Hayatım boyunca inceciktim ve ailemde de herkes böyleydi. Yaşlanacağımı düşünürdüm ancak hiçbir zaman şişmanlayacağım aklıma gelmezdi. Yirmi yıl kadar önce, hastalığım sebebiyle ilaç kullanmaya başladım ve kilomda çılgınca bir artış oldu. Her hafta vücut ölçülerim değişiyordu. Yani sizin kelimelerinizle “ağırlığım iki katına çıktı.” Yirmi yılın ardından, artık rüyamda kendimi gördüğümde kilolu bir kadın olarak görüyorum, ancak daha öncesinde sabahları uyanıp, “Bu aynadaki de kim?” dediğim çok olmuştur.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Terry Gross'un gafları almış olduğu yanıttan sonra da sürdü ve Mantel'in anlattıklarının üzerine, onun vücudunu “Sahip olduğunuz bu yaratığımsı şekil,” diye tanımladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

DDD

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.