Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

İTEF 2021’de konuk İtalya



Toplam oy: 284

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve Cepell’in katkılarıyla gerçekleşen İTEF- İtalya Özel programında konuklar Daria Bignardi, Giuseppe Catozella, Matteo Strukul, Paola Peretti ve Susanna Tamarro ile İtalyan edebiyatı üzerine konuşulacak. Etkinliklerin tamamı İtalyanca çevirmen Nur Öztürk ile simultane çeviri desteğiyle izleyicilerle buluşacak. Söyleşileri hem Zoom uygulaması hem de İTEF Youtube ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi Youtube hesapları üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz.



İTEF - İtalya Özel Program Takvimi 
23 Ağustos Pazartesi saat 20.00
Kalem Ajans'ın kurucusu Nermin Mollaoğlu ve İtalyan Kültür Merkezi müdürü Salvatore Schirmo'nun açılış konuşmalarının ardından yazar Daria Bignardi konuşma yapacak. Yazarın kitabı “Aşk Hak Edilmeli” üzerinden aile bağlarının güçlü yanları ve sevginin bağlayıcılığı tartışılacak.
24 Ağustos Salı saat 20.00
“Sakın Korktuğunu Söyleme” isimli romanında savaşa, korkuya ve zorluklara rağmen pes etmeden olimpiyatlara hazırlanan bir kız çocuğunun hikâyesini anlatan Giuseppe Catozella, moderatör Damla Karakuş ile güzel bir sohbet gerçekleştirecek. 

25 Ağustos Çarşamba saat 20.00
Matteo Strukul ve moderatör D. Ayça Çakmak; Medici üçlemesininin ilk kitabı olan “Floransa’nın Efendileri”ni konuşacak. Floransa kentinde hüküm süren, siyasetten finansa, bilimden sanata, Rönesans’a adını altın harflerle kazıyan Medici Henadanı’nın hikâyesi üzerinden bu kez sadece roman hakkında değil, bir kültür hakkında da yeni bilgiler edineceğiz. 

26 Ağustos Perşembe saat 20.00
Paola Peretti, ilk romanı olan “Kiraz Ağacı ile Aramızdaki Mesafe” üzerine Tolga Yozcu ile söyleşecek. 
27 Ağustos Cuma günü saat 20.00
“Büyük bir Aşk Hikayesi”nin yazarı Susanna Tamaro'yu ekranlarımıza konuk edeceğiz. Yazar, romanlarının Türk okurlarıyla buluşmasında önemli bir rolü olan çevirmen Eren Yücesan Cendey ve Kalem Ajans'ın kurucusu Nermin Mollaoğlu ile birlikte son etkinlikte bir araya gelecek.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.