Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Ölüm yıl dönümünde “İyi ki doğdun Nazım!” denecek



Toplam oy: 544

Şairin kendi adını taşıyan Nazım Hikmet Kültür Merkezi, bu yıl Nazım Hikmet'i 49. kez anacak. Bu seneki konsept ise 'anma gecesi' değil, 'Nazım'la yeniden buluşma gecesi' olacak.

“Armağan gecesi: İyi ki doğdun Nazım" adlı etkinlik, yazarın ölüm yıldönümünden bir gün önce, 2 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy'de Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin bahçesinde gerçekleşecek.

 

Etkinliğe katılacak yazar ve şairler arasında Ahmet Bilgin, Aslı Öngören, Alev Akçin, Aysan Sümercan, Banu Fotocan, Belit Özükan, Can Kolukısa, Cansu Fırıncı, Cengiz Kılçer, Edip Akbayram, Efe Duyan, Emin İgüs, Ender Yiğit, Erkan Can, Fırat Tanış, Fikret Kuşkan, Gülsen Tuncer, Hale Tüblek, Halil Ersan, Harun Güzeloğlu, Hilmi Yarayıcı, Hüseyin Akşen, İlkay Akkaya, Levent Üzümcü, Levent Ülgen, Metin Coşkun, Nejat Yavaşoğulları, Nuri Gökaşan, Orhan Aydın, Redd, Serdar Orçin, Serkan Durak, Sevtap Özaltun, Taner Cindoruk, Taner Öngür, Ufuk Karakoç, Ulvi Arı, Vecihi Ofluoğlu, Yılmaz Onay gibi isimler bulunuyor.

 

 

 


 

 

 

 

 

Ben hem kendimden bahseden şiirler yazmak istiyorum,
hem bir tek insana, hem milyonlara seslenen şiirler.

 

 

 

 

Hem bir tek elmadan, hem süpürülen topraktan, hem
zindandan dönen insan ruhundan, hem kitlelerin
daha güzel günler için savaşından, hem bir tek
insanın sevda kederlerinden bahseden şiirler yazmak
istiyorum, hem ölüm korkusundan, hem ölümden korkmamaktan
bahseden şiirler yazmak istiyorum.

 

 

Nazım Hikmet





 



 

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.