Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Yazar adayları için en iyi 10 okul



Toplam oy: 1301

Birazcık ilginiz ve yeteneğiniz varsa, kariyerinizi de yazarlık üzerine kurmayı düşünüyorsanız, işte size yaratıcı yazarlık dersleri veren en iyi 10 okulun listesi. Seçerken düşünmeniz gereken birçok nokta var, peki nasıl karar vereceğiz? CollegeDegree.com adlı site sizler için düşünmüş, araştırmış 'Yazar adayları için en iyi 10 okul' listesi hazırlamış. Bakalım bu listede hangi güzide okullar var:

 

 

1. Emory University

Atlanta, Georgia

Mezunları: The Strange Career of Jim Crow adlı kitabın Pulitzer ödüllü yazarı C. Vann Woodward.
 

 

 


 

 

 

2. Hamilton College

Clinton, New York

Mezunları: Şair Ezra Pound; romancı Terry Brooks, Kamila Shamsie, ve Peter Cameron; oyun yazarı Richard Nelson; The Office Paul Lieberstein'ın aktörü ve yazarı; ve The Descendants'ın senaristliğini yapan Academy ödüllü senarist, Nat Faxon.

 


 

 

 

3. Johns Hopkins University

Baltimore, Maryland

Mezunları: Feminist yazar Gertrude Stein, romancı Porochista Khakpour, şair Michael Dumanis, ve sinema yönetmeni Wes Craven.

 


 

 


4. Massachusetts Institute of Technology

Cambridge, Massachusetts

Mezunları: Dr. Dolittle serisinin yazarı Hugh Lofting ve New York Times'ın köşe yazarı Paul Krugman.

 


 

 

 

5. New York University

New York, New York

Mezunları: MAD dergisinin kurucusu William Gaines, Danielle Steel,Joseph Heller ve J.D. Salinger.

 


 

 

 

6. Washington University in St. Louis

St. Louis, Missouri

Mezunları: Harold Ramis, oyun yazarı Edward Shepherd Mead ve Tennessee Williams.

 


 

 

 

7. University of Iowa

Iowa City, Iowa

Mezunları: Yarattığı John Rambo karakteriyle ünlü yazar David Morrell ve Playboy dergisinin editörlüğünü de yapan roman yazarı Robie Macauley.

 


 

 


8. Columbia University

New York, New York

Mezunları: Upton Sinclair ve Hunter S. Thompson.

 


 

 

 

9. University of Michigan

Ann Arbor, Michigan

Mezunları: Ünlü oyun yazarı Arthur Miller, yazar Susan Orlean, Cathy serisinin yaratıcısı ve yazar Cathy Guisewite.

 


 

 

 

10. Colorado College

Colorado Springs, Colorado

Mezunları: Timothy J. Sexton ve TV şovları ER ve Law &  Order SVU'nun yapımcısı ve yazarı Neal Baer.

 

 


 

 

 

Son olarak bir ekleme de Sabit Fikir'den: Ekim 2012'de açılması öngörülen Seferihisar Yazar Evi.

 

Seferihisar, İzmir

Mezunları: Henüz yok :)

 

 

 

Ceren Kavak

Yorumlar

Yorum Gönder


okadar heveslenerek açtım ki sayfayı... Neden ülkemdeki okullardan bahsetmemiş. Şehir şehir bahsedilebilirdi... Yetersiz bilgi bence.

33%
67%

Tabii ya, ben özel jetime atlayıp, Washington senin, Iowa benim, istediğim kursa katılırım. Çok afedersiniz ama, siz nerede yaşıyorsunuz kuzum? Tamam, isminiz idefix ama kafanız da mı ingilizce çalışıyor. Benim gibi sıradan Türkiyeli okurlar için bu haberinizin ne manası var, birisi izah edebilir mi? Oralarda kurs alabilecek durumda olanların zaten bu sayfadaki haberi görüp de "tabi yaa, niye aklıma gelmedi ki?" diyeceklerini düşünmüyorsunuzdur umarım. En sondaki reklam içerikli haberinizi doğrudan verseydiniz, çok daha memnun olurdum. Olmadı sabitfikir, yakışmadı bence. (Hay Allah, bu yorumu Türkçe yazdım, iowa'lı ve Washington'lu okurlara çok ayıp olacak!)

28%
72%

ewt yaa keşke ülkemizdeki ünüversiteler olsaydı keşke

38%
62%

Bu önerinizi dikkate alacağız, ilginize teşekkür ederiz...

40%
60%

keşke siz de ülkemizdeki ünivesteler üzerine araştırma yapsaydınız, çok işe yarardı.

48%
52%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.