Sabitfikir
idefix
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

5. Ulusal Yayın Kongresi Başlıyor



Toplam oy: 20

Yayıncılığımızın yeniden yapılandırılması, sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesine yönelik 5. Ulusal Yayın Kongresi,  04 – 05 Aralık 2009  tarihleri arasında Ankara’da Crowne Plaza Ankara Otel’de yapılacak.

5. Ulusal Yayın Kongresi’nde Yayıncılık Sektörü ve sorunları 11 ayrı başlık altında oluşturulan komisyonlarda tartışılacak. Konu Başlıkları ve Komisyonlar şunlar:

1-     Sektörel Yapı
2-     Yayımlama Özgürlüğü ve Telif  Hakları
3-     Yayıncılıkta Devletin rolü ve Devlet Yayıncılığı
4-     Çocuk ve Gençlik Kitapları Yayıncılığı
5-     Eğitim Yayıncılığı
6-     Akademik – Üniversite Yayıncılığı
7-     Süreli Yayınlar
8-     Kitapçılık, Dağıtımcılık, Satış ve Pazarlama
9-     Kütüphaneler ve derleme Sorunları
10-   Yayıncılığın Dünyaya Açılımı, AB ve Uyum
11-   Çeviri Politikaları


Kongre yeri: Crowne Plaza Ankara Otel Salonları

Adres: Mevlana Bulvarı No:2 (ANKAmall yanı)  Akköprü  / ANKARA
Tel : 312-303 00 00    Faks: 312-3030003    E-mail: info@cpankara.com.tr
http://www.cpankara.com.tr/

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

Elektronik yayıncılığı 7 yıldır "Bir E-kitap Oku" haftası ile destekleyen Kanada'da, sürenin bir ayı kapsamasını içeren önerge kabul edildi.

 

Önerge, e- kitabın yaşlılar ve çocuklar için daha avantajlı olduğunu bu nedenle de hükümetin e-kitap ayını desteklemesini ve çeşitli etkinliklerle teşvik etmesini kapsıyor.

 

İsveçli milletvekilleri, KCK soruşturmasında tutuklanan yayıncı Ragıp Zarakolu'ya Nobel Barış Ödülü verilmesi için başvuruda bulundu.


Jennifer Egan: “Okumak, ilginç işler çıkarmanızı sağlayan bir beslenme biçimidir.” demiş. Okumak ve yazmak arasındaki kesişim, hem bizim fani ömrümüze faydası olacak çift yönlü bir beceri, hem de ikon olmuş yazarların başarılarının sırrı.

 

Şimdi sakin oluyor ve bu haberi okuduktan sonra kütüphanenizdeki kitapları gözden geçiriyorsunuz. Bakalım edebiyat tarihinin en tehlikeli romanlarını okumuş musunuz?



Auster, tam da böyle yapıyor işte. Demokrasiyle yakından uzaktan alakası olmayan, totaliter rejimlerin varlığıyla beslenen ülkesinden bizlere sesleniyor.

Daha geçen cumartesi Zizek İstanbul’dayken söylemişti, kapitalizmin demokrasiyle bağı kalmadı diye. Kapitalizmin burjuva demokrasisi getirdiği fikrinin/hayalinin artık gözle görülür bir şekilde çöktüğünü, kapitalizmin totaliter rejimlerden beslendiğinin altını çizmişti.

Söyleşi

30 Eylül 1969'da Şili Komünist Parti'den başkan adayı olan Pablo Neruda,  o tarihlerde yaptığı bir konuşmasında “Hayatımı şiir ve politika diye ayırmayı hiç düşünmemiştim,” demişti.

 

 

ŞahaneBirKitap

Latife Tekin bir gün bir sohbetimiz sırasında her kitabın yazarından bağımsız bir kaderi olduğunu söylemişti bana; her kitabın kendi kaderi vardır, demişti… Tayep Salih’in “Kuzeye Göç Mevsimi”ni okurken ister istemez bu sözler geldi aklıma.  1966 yılında yazmıştı Sudanlı Taye

Anket

Paulo Coelho'nun internet üzerinden yayılan korsan yayınları desteklediğini söylemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?



kitap-eleştiri bir EBİ markasıdır

kitap arkadaş evlilik itiraf paylaşım oyun