Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Can Yayınları'ndan kıtalararası imza günü



Toplam oy: 773

Yayıncılıkta 30 yılı geride bırakan Can Yayınları, bir ilke imza attı. Amerikalı yazar David Carnoy ile yapılan bir online imza günü, yazarla okuyucu arasında kıtalararası ilk buluşmayı sağladı.


17 Aralık cuma günü Kanyon D&R mağazasında gerçekleşen etkinlikte Microsoft’un en güncel birleşik iletişim teknolojileri kullanılarak New York- İstanbul arasında sağlanan bağlantıyla, Neşter Müziği’nin yazarı David Carnoy’un görüntüsü dev ekrana yansıtıldı. Böyle bir etkinliği daha önce yapmış bir yayınevi olmadığını düşünen yazarla, okurlarının yüz yüze geldiği online imzada, binlerce kilometre uzaklığa rağmen her bir okuyucu, hem David Carnoy’la sohbet etme hem de kitabını imzalatma olanağı yakaladı. New York’da yaşayan yazara önceden gönderilen kitaplar, okuyucuların sohbet sırasında yazardan kendi adlarına imza almalarını sağladı. David Carnoy tarafından imzalanan kitaplar, Can Yayınları’nca okurlara gönderilecek.

VAN'DAN BİR OKURU MARQUEZ'LE YÜZ YÜZE GETİRMEK


Yazarla okuyucuyu buluşturmanın önemini vurgulayan ve bu amaçla yeniliklerden yararlandıklarını belirten yayınevi Satış Pazarlama Müdürü Ali Granit, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin farklı illerinde de online imza ve söyleşileri tekrarlayacaklarını söyledi: Bir çok yerde yazarla okuru bir araya getirme fırsatı bulamıyoruz. Özellikle yabancı yazarların sık sık Türkiye’ye gelme ve okuru görme olanağı olmuyor. Okurun çok sevdiği yazarla tanışmak istemesi ne kadar doğalsa, yazar da okurunu tanıma şansı arıyor. İlk defa New York ve İstanbul’u bir araya getirerek sağladığımız bu imkanı Anadolu’ya da taşımanın başlı başına bir hizmet olacağını düşünüyoruz. Artvin, Malatya ya da Van’daki bir okuru Marquez’le, Llosa’yla ya da Paulo Coelho’yla yüzyüze getirebilme hayalini kuruyoruz. Can Yayınları’nın tıpkı edebiyat yayıncılığında olduğu gibi tanıtım pazarlama yöntemlerinde de sektöre öncülük ettiğinin okurlar tarafından fark edildiğini görüyoruz. Bu girişimlerin, okuruyla, yazarıyla, yayıneviyle bütün sektörün önünde yeni ufuklar açacağını umuyoruz. Tüm bunların yanı sıra, Neşter Müziği okuyucuları için düzenlediğimiz online imza gününde, bağlantının bu kadar başarılı gerçekleşmesini sağlayan Microsoft’a da katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ederiz.

MICROSOFT DESTEĞİ

Teknoloji ve edebiyatı bir araya getiren online imza gününde New York-İstanbul bağlantısı Microsoft’un, lider olduğu birleşik iletişim alanındaki en yeni çözümü Lync 2010 ile gerçekleşti. Microsoft Lync’i kullanarak New York’ta bulunan yazar ile standart bir internet bağlantısı üzerinden iletişim kuruldu. Ayrıca Lync ile birlikte çalışan Polycom’un RoundTable cihazı sayesinde yazara ortamın panoramik görüntüsü verildi ve imza günü atmosferi hem yazar hem de okuyucular için en gerçekçi hale getirildi.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.