Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Cervantes'te kısa öykü konferansı



Toplam oy: 628

 

Yazar Juan Pedro Aparicio kısa öyküler üzerine ‘Kuantum öyküleri: kısa öyküler üzerine bir teori ‘ başlıklı bir konferans vermek üzere İstanbul Cervantes Enstitüsü’nün davetlisi olarak İstanbul’a geliyor. Konferans 7 Şubat Pazartesi günü saat 19.30 ‘da Cervantes Enstitüsü’nde gerçekleşecek.

 

Enstitüden gelen tanıtım bülteni şöyle:

 

"Öykü geçtiğimiz yıllardan bu yana gerek edebiyat dünyası, gerekse son yılların Hispanik dünyasında önemli bir yer tutmakla birlikte, sayısız estetik ve ifadesel değişimlere uğradı. Juan Pedro Aparicio bu evrimi en iyi anlatabilecek isimlerden biri.

 

1941 doğumlu Juan Pedro Aparicio İspanyol düz yazısının evrimini anlatabilecek en önemli isimlerden biri. Luis Mateo Diez ve Jose Maria Merino ile birlikte yaratıcı bir grup kurarak, cumhuriyetçi sürgünden sonra kaybedilen liberal geleneği yeniden canlandırarak, deneyselciliği reddeden, evrenin yol açtığı değişikliklere, hayal gücüne ve yerlilik kavramlarına geri dönen bir akım başlattı. Soruşturan ve sınıflandırması imkansız olan bu akımla, imza attığı her eserde farklı bir düz yazı modeli kullandı."

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.