Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Korsan yayın 'en çok satanlar'ı sunar!



Toplam oy: 712

Yasa dışı çoğaltılan kitapların, kitapçılardaki 'En çok satanlar' rafları takip edilerek belirlendiği öğrenildi.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İstanbul'un çeşitli semtlerinde son 3 yıl içerisinde kitap, CD, DVD gibi korsan yayınlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, 182 milyon 342 bin 982 lira değerinde, 43 milyon 686 bin 509 adet ürün ele geçirildi.



Ele geçirilen korsan yayınlar arasında Türk ve yabancı yazarlara ait 3 milyon adet kitap bulunuyor. Korsan yayın operasyonlarına ilişkin, son 3 yıl da 3 bin 390 kişi hakkında, Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanununa Muhalefet suçundan yasal işlem yapıldı.



Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun 71. maddesine göre, "Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın işleyen, temsil eden, çoğaltan, değiştiren, dağıtan, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma ileten, yayımlayan ya da hukuka aykırı olarak işlenen veya çoğaltılan eserleri satışa arz eden, satan, kiralamak veya ödünç vermek suretiyle ya da sair şekilde yayan, ticari amaçla satın alan, ithal veya ihraç eden, kişisel kullanım amacı dışında elinde bulunduran ya da depolayan" kişiler, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılıyor.



Bu arada, ele geçirilen korsan kitapların, İstanbul'daki matbaalarda basılarak, piyasaya sürüldüğü de anlaşıldı.Yasa dışı çoğaltılan kitapların, kitapçılardaki 'En çok satanlar' rafları takip edilerek belirlendiği öğrenildi.



Güncel gelişmeleri yakından takip eden korsan yayıncıların, hızla değişen gündeme göre politik araştırma veya roman tarzındaki kitaplara daha çok yöneliyor. Geçen yıl özellikle Hanifi Avcı'nın yazdığı ''Haliç'teki Simonlar'', Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım'ın yazdığı ''Yeşil'', Mahir Kaynak'ın ''Örtülü Operasyonlar'' ve emekli Albay Erdal Sarızeybek'in ''Şemdinli'de Sınırı Aşmak'' adlı kitapları geçen yıl korsanların gözdesi arasında yer aldığı ifade edildi.

 

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.