Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Kürt Edebiyatı Emek Ödülleri



Toplam oy: 1101

Eğitim-Sen Batman Şubesi Şerzan Kurt Öykü Ödülü'nün yanı sıra Kürt Edebiyatına katkılarından dolayı, şahıs (yazar, şair, araştırmacı vb.) ve kurum (dernek, dergi vb.) olmak üzere iki emek ödülü de veriyor. Sendikanın bu edebiyat ödülüyle ilgili açıklaması şöyle:

 

 

2011 KÜRT EDEBİYATI EMEK ÖDÜLLERİ

 

ŞARTNAME

 

 

1. Eğitim-Sen Batman Şubesi Kürt Edebiyatına katkılarından dolayı, şahıs (yazar, şair, araştırmacı vb.) ve kurum (dernek, dergi vb.) olmak üzere iki emek ödülü verecektir.

 

2. Dileyen herkes ad ve soyadını belirtmek koşuluyla Emek Ödülleri için önerilerde bulunabilir. Öneriler serzankurt2011@gmail.com adresine gönderilmelidir.

 

3. Öneride bulunacaklar, kurum ve şahıs ödülü için önem sırasına göre üçer isim önermelidirler.

 

4. 8 Temmuz 2011 tarihinde tüm öneriler derlenip ödül için adaylar belirlenecektir.

 

5. Adaylarla görüşmelerden sonra isimler bu konuda yetkin kişilerden oluşturulacak Kürt Edebiyatı Emek Ödülleri Seçici Kuruluna sunulacaktır.

 

6. Yapılacak oylamadan sonra ödül 8 Kasım 2011 tarihinde düzenlenecek bir törenle verilecektir.

 

7. Ödül özenle hazırlanmış bir heykelciktir, para ödülü verilmeyecektir.

 

 


 

 

XELATÊN KEDÊ YÊN WÊJEYA KURDÎ 2011

 

ŞERTNAME

 

1.Şaxê Eğitim-Sena Batmanê wê du xelatên kedê bide.Yek ji bo kesan (nivîskar, helbeskar, lêkolîner hwd) û yek jî ji bo saziyên (komel, kovar hwd) ku ji bo Wêjeya Kurdî ked dane.

 

2.Herkesê ku bixwaze dikare ji bo diyarkirina kes û saziyên hêjayî Xelata Kedê ne pêşniyarên xwe bike, bi şertê ku nav û paşnavê xwe eşkere bikin. Ew kes divê pêşniyarên xwe ji vê navnîşanê re bişînin: serzankurt2011@gmail.com

 

3.Kesên ku wê pêşniyarên xwe bikin hem ji bo kesan hem jî ji bo saziyan divê sê navan li gor giringiya wan bixin rêzê.

 

4. 8ê Tirmeha 2011an pêşniyarên ku hatine kirin wê bên neqandin û ji bo xelatdayînê berendam wê bên eşkere kirin.

 

5.Pişt re ev navên ku hatine neqandin ji aliyê Lijneya Xelatên Kedê Ya Wêjeya Kurdî ku ji kesên pispor pêkhatî ve bê nirxandin.

 

6.Xelat 8ê Kanûna 2011an wê digel şahiyekî bên dayîn.

 

7. Xelat, peykerekê ku bi taybetî hatiye çêkirin e. Xelat wek pere nayê dayîn.

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.