Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Rowling'in yeni kitabı 2013'te Türkçede!



Toplam oy: 920

1997 yılında yayımlanır yayımlanmaz önce çocukların, sonra gençlerin ve yetişkinlerin sevgilisi haline gelen Harry Potter’ın yaratıcısı J. K. Rowling’in yeni romanı The Casual Vacancy 27 Eylül’den itibaren, İngiltere, ABD, Almanya ve Fransa’da raflarda olacak. Yazarın yetişkinler için tasarladığı bu yeni roman Türkiye’de de Doğan Kitap tarafından 2013 yılında yayımlanacak.

 

 

 

 

 

 

 

74 dile çevrilen, hâsılat rekorları kıran sekiz filme çekilen Harry Potter serisi, çok iyi hatırlanacağı gibi, yedi kitaptan oluşmaktaydı. Harry Potter’ın olağanüstü maceralarını büyük bir zevkle okuyan çocuk ve gençleri artık birer yetişkin oldukları şu günlerde, yeni bir okuma keyfi bekliyor: The Casual Vacancy.

 

Barry Fairbrother kırklı yaşlarının başında beklenmedik bir şekilde hayata gözlerini yumar. Bu ani ölüm, yaşadığı kasabanın halkını büyük bir şaşkınlık içinde bırakacaktır.

 

Arnavutkaldırımlı pazar meydanı ve eski kilisesiyle, sıradan bir İngiliz kırsalı gibi görünen Pagford’ın bu tatlı görüntüsünün ardında aslında büyük mücadele gizlidir.

 

Zenginler fakirlerle, gençler ebeveynleriyle, kadınlar kocalarıyla, öğretmenler öğrencileriyle sürekli bir çatışma halindedir. Pagford göründüğünden çok farklı bir yerdir.

 

Kilise cemaat konseyinde Barry’den boşalan koltuk da, kasabanın görüp göreceği en büyük savaşın tetikleyicisi olacaktır. Türlü düzenbazlıkla ve hırsla süren, herkesin birbirinin foyasını beklenmedik şekillerde ortaya çıkardığı seçim savaşında zafer kimin olacaktır?

 

The Casual Vacancy, kara mizah, akıl oyunları ve baştan sona sürprizlerle dolu bir roman.

 

“Yine büyük bir keyif alarak kaleme aldığım bu yeni romanım Harry Potter serisinden çok farklı olacak. Doğan Kitap’ın edebiyat kariyerimdeki bu yeni evreye yaklaşımı beni derinden etkiledi. The Casual Vacancy’nin Türkçe baskısında onlarla çalışmaktan mutluluk duyuyorum.”

 

J. K. Rowling 1997-2007 yılları arasında yayımlanan, 200’ü aşkın ülkede 74 dile çevrilip 450 milyon satan ve hâsılat rekorları kıran sekiz filmi çekilen Harry Potter'ın maceralarının anlatıldığı yedi kitaplık serinin yazarıdır.

 

Yazar, Goncourt, Prince of Asturias, çocuk edebiyatına yapmış olduğu hizmetlerden ötürü aldığı OBE (Order of the British Empire) ve Fransa’nın Légion d’Honneur ödülü de dahil olmak üzere sayısız ödülün sahibidir.

 

Volant derneği aracılığıyla pek çok hayır işini destekleyen Rowling, yardıma muhtaç çocukların hayatlarına olumlu katkılar sağlamak için çalışan Lumos adlı derneğin de kurucusudur.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.