Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Sanal Kitap Fuarı başladı



Toplam oy: 1289

Türkiye'nin en büyük online kitap satıcısı idefix.com, artık bir klasik haline gelen Sanal Kitap Fuarı'nın bu yıl 8.sini düzenliyor. Geçen yıl 2 milyona ulaşan ziyaretçi sayısıyla rekor bir katılımın yaşandığı fuar, bu yıl da yüksek indirim oranları ve sürpriz etkinlikleriyle kitapseverlerin gönlünü fethedecek! 24 Kasım- 26 Aralık tarihleri arasında idefix.com'da yer alacak fuar, bir ay boyunca en avantajlı kitap alışverişinin tek adresi olacak.

İdefix Genel Direktörü Murat Bahadır, geçmiş yıllarda olduğu gibi Sanal Kitap Fuarı'nın bu yıl da kitap fuarlarına gitme şansı bulamamış yüz binlerce kitapsevere ulaşacağını belirtirken her geçen yıl artan ziyaretçi sayısına da dikkat çekiyor. Türkiye'nin tüm illerinden ve toplam 33 ülkeden okuyucuyla buluşan ve 178.801 adet kitap satışının gerçekleştiği 7.sinin ardından fuara bu yıl 3-3.5 milyon arasında ziyaretçi bekleniyor.

Her yıl giderek artan sayısıyla daha fazla seçenek sunan Sanal Kitap Fuarı, bu yıl Yapı Kredi, Can, İletişim, Everest, Kabalcı, Ayrıntı, İş Bankası, Oğlak, NTV, Sel, İnkılap gibi Türkiye'nin en büyük yayınevlerini de içinde bulunduğu 470 yayınevini okuyucuyla buluşturacak. Best-seller'dan, baskısı bulunmayanlara dek uzanan kitap seçkisiyle, farklı ilgilere sahip ziyaretçileri mutlu eden  idefix Sanal Kitap Fuarı'nı çekici yapan en büyük özellik, hiçbir kitapçının sunmadığı büyük indirimler.  %25 ile %50 arasında değişen indirimler, bir ay boyunca en avantajlı kitap alışverişi olanağı sunacak. Okuyucular, indirimlerin yanı sıra taksitli alışveriş olanağından da yararlanabilecek.
Listelerini çoktan hazırlayan kitap kurtlarını fuar boyunca en avantajlı alışverişin yanı sıra hoş sürprizler de bekliyor. Aynı fiyata satılacak imzalı kitaplarla, sevdikleri yazarların özel bir anısına sahip olacak okurlar, tematik hazırlanan "özel setler" bölümünde ekstra %85 indirimli kitapları bulabilecekler.  Fuar için kitap imzalayan yazarlar arasında Can Dündar, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Ara Güler, Aydın Boysan, İskender Pala, Buket Uzuner, Erol Mütercimler, Selim İleri gibi best-seller yazarlar yer alıyor. 

Ödüllü yarışma fenomeni!
Sanal Kitap Fuarı'nın artık müdavimlerini yarattığı ödüllü bilgi yarışması ise neredeyse bir fenomen haline geldi.  42 sorudan oluşan ve 21 gün sürecek yarışma, tam bir edebiyat sınavı aslında!  Türk ve dünya edebiyatına ait farklı romanlardan rastgele seçilmiş pasajlarını okuyup, hangi kitaba ait olduğunu bulmaya dayalı yarışma, sıkı takipçileriyle biliniyor.  Zorlu yarışmanın bu yılki ödülü, içerisinde İdefix'in çok yakında okuyucularla buluşturmayı planladığı "İdefix Kitaplık Uygulaması"nın da bulunacağı bir iPad. Yarışmanın kazananlarını iPad'in yanı sıra e-kitap okuma cihazları ve idefix hediye çekleri bekliyor. 21 günü tamamlayamayanlar da unutulmuyor; gün birincileri 100 TL'lik hediye çeki kazanacaklar!

İdefix Hakkında:
Türkiye'nin en büyük online kitapçısı olan İdefix.com 1999 yılında kurulmuştur. EBİ bünyesinde faaliyet gösteren İdefix.com, kurulduğu günden bu yana e-ticaret alanında sayısız yeniliklerin öncüsü olmuştur. Bugün Kitap, Müzik, DVD Video ve SiberMarket kategorilerinde satış yapmakta olan İdefix, 2010 itibariyle Türkiye'de ilk defa e-Kitap kategorisini de bünyesine eklemiş bulunmaktadır

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.