Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

TEKİL 07 kitabın geleceğini tartışıyor



Toplam oy: 843

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim Anabilim Dalı tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Teknoloji ve İletişim Günleri’nde (TEKİL 07) kitaplarımızın geleceği tartışılıyor. Üniversitenin Ortaköy Yerleşkesi Coşkun Kırca Salonu’nda 14 Nisan’da tüm gün sürecek TEKİL 07’ya katılım herkese açık ve ücretsiz.

 

 

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim Anabilim Dalı’nın İnternet Haftası’nda düzenlediği 7. Teknoloji ve İletişim Günleri: TEKİL 07’ye her yıl olduğu gibi sosyal bilimler alanında çalışan araştırmacılar, düzenleyici kurum temsilcileri ve teknoloji profesyonelleri katılacak. Bu yılın konusu ise “Yayıncılıkta Yeni bir Dönem: E-Kitap”

 

 

“E-Kitap: Mevcut Durum, Gelecek Beklentileri” başlıklı sabah oturumunda ilk olarak Kebikeç Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bilkent Üniversitesi konuk öğretim üyesi Kudret Emiroğlu papirüsten e-kitaba kitabın evrimini anlatacak.  Yayıncılık endüstrisindeki değişimi Galatasaray Üniversitesi’nden Dr. Tolga Çevikel “E-Kitap ve Kişisel Yayıncılık 2.0” başlıklı sunumuyla tartışırken yazar ve okuyucu ilişkilerindeki dönüşümü Bilgi Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Erkan Saka analiz edecek. E-kitapla ilgili konularda mevcut uygulamalar, hukuki düzenlemeler ve gelecek öngörüleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayımlar Dairesi Başkanlığı’ndan Kültür ve Turizm Uzmanı Oral Akyol tarafından aktarılacak.

 

 

Öğleden sonraki ilk oturumun başlığı “Dünyada ve Türkiye’de E-Kitap”. Konunun küresel pazardaki yansımaları Halil Aksu, Türkiye’deki e-kitap pazarı ve gelecek öngörüleri İdefix Genel Müdürü Mehmet İnhan tarafından ortaya konulacak. E-kitabın fikri haklar boyutu Bilgi Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr.Yalçın Tosun tarafından ele alınırken Kindle & Nook & Sony Reader Türkiye Kullanıcıları Grubu’ndan Burak Gül farklı e-kitap okuyucuları ve işlevleri hakkında bilgi verecek.

 

 

Tekil 07’nin son oturumunda yayıncılık alanındaki yeni deneyimlerin tartışılması hedefleniyor. Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz geleneksel yayıncılık anlayışındaki değişimi, Türkiye’deki pek çok başarılı yazarın temsilciliğini yapan Barbaros Altuğ konunun telif hakları alanındaki yansımalarını anlatacak. Yazar ve Alt Kitap E-Yayınevi Kurucusu Murat Gülsoy e-kitap’ın yazarlar için nasıl bir mecra olduğu konusunu tartışırken okuyucu kanadında başarılı bir blogger olan Çağlayan Çevik kitap kurtları için bu yeni mecrayı yorumlayacak.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.